3 kg őszibarack
500 g cukor
3 csapott kávéskanál citromsav
4 l víz
A barackot meghámoztam, összeturmixoltam, feltettem főni a vízzel és a citromsavval együtt, majd bele a cukor. Forrástól közepes lángon még kb öt percig főztem. Csírátlanított üvegbe töltöttem úgy, hogy színültig töltöttem, rá a kupak és már ment is a szárazdunsztba. A meleg lé visszahúzódik, vákum keletkezik, így nem tud megromolni. 6,5 liter lett.
A mentát és a citromfű leveleket jól átmossuk. A felkarikázott citromot,a vizet és a mentát/citromfüvet beletesszük egy fazékba ,és egy napra hűvös helyre tesszük. Másnap bele te...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zöld-almát, a kivit és a banánt meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd egy turmixgépbe töltjük. Belefacsarjuk a zöld citrom levét, hozzáadjuk a felszeletelt szárzellert, az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt a gyógyitalt minden estekell inni, a vacsorát helyettesíteni vele, csak szénsavmentes ásványvizet szabad utána fogyasztani. Az összes hozzávalót bele kell tenni egy robotgépbe...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejszínt tegyük fel melegedni, olvasszuk fel benne a darabokra tört csokoládét. Ha szépen egyneművé vált, a lefőzött presszó kávéra öntsük rá, szórjunk bele chilit, a tetejére...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű