Családireceptkönyv.hu

Forró csokoládé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg étcsokoládé
1 dl habtejszín
1 l tej
4 ek cukor

Elkészítés:




A csokoládét apró darabokra törjük, hozzáöntjük a tejszínt és 1,5 dl tejet.
Alacsony hőmérsékleten elkezdjük melegíteni.
Folyamatosan kevergetve melegítjük, amíg a csoki teljesen elolvad.
Ekkor hozzáöntjük a maradék tejet, és beletesszük a cukrot.
Pár percig még melegítjük, hogy a cukor feloldódjon.
Poharakba öntjük, tejszínhabbal és kakaóporral díszítjük.

költség: 270 Ft

Forró csokoládé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Narancsos karácsonyi puncs
Narancsos karácsonyi puncs

A narancsokat és a citromot nagyon vékonyan hámozd meg úgy, hogy a fehér rész ne maradjon rajtuk. Egy edényben forrald fel a vizet a gyümölcshéjakkal, a fűszerekkel, majd amikor el...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andi
Sárgadinnye-nektarin smoothie
Sárgadinnye-nektarin smoothie

A fél sárgadinnyét magtalanítjuk és meghámozzuk, majd felkockázva a turmixba halmozzuk. A nektarinokat meghámozva, feldarabolva szintén a turmixba tesszük, majd mindezt felöntjük k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar meggybor/keresztapu
meggybor/keresztapu

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Forralt bor szirup (Rupáner)
Forralt bor szirup (Rupáner)

1. A vizet 4-5 percig forraljuk a cukorral, majd hozzáadjuk a fűszereket, és további tíz percig forraljuk, de csak lassan. 2. Ezután hozzáadjuk a narancs levét, és a citrus héja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk