10 dkg étcsokoládé
1 dl habtejszín
1 l tej
4 ek cukor
A csokoládét apró darabokra törjük, hozzáöntjük a tejszínt és 1,5 dl tejet.
Alacsony hőmérsékleten elkezdjük melegíteni.
Folyamatosan kevergetve melegítjük, amíg a csoki teljesen elolvad.
Ekkor hozzáöntjük a maradék tejet, és beletesszük a cukrot.
Pár percig még melegítjük, hogy a cukor feloldódjon.
Poharakba öntjük, tejszínhabbal és kakaóporral díszítjük.
költség: 270 Ft
Üvegbe víz felkeverni, a cukrot bele a citrompótló nagyobb szárakat levágni a virágról, megmosva beletenni az üvegbe, bele a karikára vágott citrom, tetejére fólia 3 nap múlva kész...
Elkészítési idő: 30 percAz összetevőket alaposan összeturmixoljuk. Hűtve fogyasztjuk (esetleg néhány jégkockát hozzádarálhatunk).
Elkészítési idő: 3 percÜvegbe szórjuk a fűszereket, hozzáöntjük a mézet és a vodkát. Pár napig kevergetjük, míg fel nem oldódik benne a méz. 3-4 hétig érleljük. Minél tovább érik, annál finomabb lesz. A...
Elkészítési idő:A narancsot, citromot mossuk meg és karikázzuk fel. Az asztal gyümölcsökkel együtt tegyük egy nagy tálba és öntsük rá a vörösbort. A tál tetejére helyezzünk egy fémrácsot és erre á...
Elkészítési idő: 30 perc