Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

bakonyi csirkecomb


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db. csirkecomb
1 nagyobb fej hagyma
25 dkg gomba
1 kis pohár tejföl
4 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
fűszerek: só, bors, őrölt szerecsendió, esetleg pici kakukkfű
petrezselyem /friss vagy szárított/

Elkészítés:


A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük és bedörzsöljük sóval, borssal. A hagymát meghámozzuk, és finomra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, nem túl vékonyra felszeleteljük.
Egy edényben felforrósítjuk az olajat. A csirkecombokat mindkét oldalukon hirtelen megpirítjuk az olajban, majd kiszedjük a serpenyőből. A zsiradékban megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a gombát és kicsit megpároljuk, majd beletesszük a húst, és fedő alatt puhára pároljuk.
Ez alatt a tejfölt elkeverjük csomómentesre egy csapott kanál liszttel. A megpuhult csirkecombokat az edényből kiszedjük, a tejfölös habarást beleöntjük és megforraljuk. Visszatesszük a csirkecombot, ízlés szerint, ha kell, sózzuk, borsozzuk, a többi fűszert is hozzáadjuk, majd még egyet forralunk rajta, végül megszórjuk petrezselyemmel.
Nokedlivel, vagy bármilyen tésztával tálaljuk!

bakonyi csirkecomb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dóra
Csirkecomb karfiol takaró alatt (paleo)
Csirkecomb karfiol takaró alatt (paleo)

A húst kisebb kockákra vágtam, és kacsazsíron fehéredésig pirítottam. Sóztam, borsoztam, kakukkfűvel és oregánóval fűszereztem. Lassú tűzön, lefedve tovább pároltam. Közben a karf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkeszárny - Ropogós pikáns csirkeszárny
Csirkeszárny - Ropogós pikáns csirkeszárny

1. A szárnyakat megmossuk, majd egy tálba tesszük és átkenjük olívaolajjal, megsózzuk. 2. A zsemlemorzsát összekeverjük a liszttel és a fűszerekkel és egyenként beleforgatjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Spenótos-sajtos rántott csirke
Spenótos-sajtos rántott csirke

1. Egy serpenyőben, egy kanál olívaolajon fonnyaszd kb. 20 másodpercig a felaprított fokhagymát, majd add hozzá a megmosott spenótot, sózd és borsozd meg. Kb. egy perc alatt kész,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Rakott sajtos csirkemell
Rakott sajtos csirkemell

A csirkemellet kicsontozzuk, és feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel, és a zúzott fokhagymával összekeverjük, és beleforgatjuk a húsokat. Egy kivajazott tepsibe fektetjük a csirk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk