4 db. csirkecomb
1 nagyobb fej hagyma
25 dkg gomba
1 kis pohár tejföl
4 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
fűszerek: só, bors, őrölt szerecsendió, esetleg pici kakukkfű
petrezselyem /friss vagy szárított/
A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük és bedörzsöljük sóval, borssal. A hagymát meghámozzuk, és finomra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, nem túl vékonyra felszeleteljük.
Egy edényben felforrósítjuk az olajat. A csirkecombokat mindkét oldalukon hirtelen megpirítjuk az olajban, majd kiszedjük a serpenyőből. A zsiradékban megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a gombát és kicsit megpároljuk, majd beletesszük a húst, és fedő alatt puhára pároljuk.
Ez alatt a tejfölt elkeverjük csomómentesre egy csapott kanál liszttel. A megpuhult csirkecombokat az edényből kiszedjük, a tejfölös habarást beleöntjük és megforraljuk. Visszatesszük a csirkecombot, ízlés szerint, ha kell, sózzuk, borsozzuk, a többi fűszert is hozzáadjuk, majd még egyet forralunk rajta, végül megszórjuk petrezselyemmel.
Nokedlivel, vagy bármilyen tésztával tálaljuk!
Előre megfőzöm a rizst. Megdinsztelem a hagymát hozzáadom az apró kockákra darabolt húst, és mirelitet pici vízzel felöntöm fűszerezem és készre főzöm. Ezután jön a rétegezés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és olajon dinsztelni kezdjük. A húst nagy szeletekre vágjuk és mindkét oldalát 2-3 percig sütjük a hagymával együtt, majd felöntjük egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyeret kis kockákra vágom, amíg elkészítem a csirkemellet, addig a sütőben takarékon (akár nyitott ajtóval) ropogósra pirítom. A csirkemellet és a hagymát is csíkokra vágom...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyű1. A combokat megmosom, megtisztítom. 2. A burgonyát szép egyforma karikára szeletelem. 3. A tepsibe olajat öntök, persze nem túl sokat. 4. Beleteszem a karikára szelet...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz