menu

Családireceptkönyv.hu

bakonyi csirkecomb


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db. csirkecomb
1 nagyobb fej hagyma
25 dkg gomba
1 kis pohár tejföl
4 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
fűszerek: só, bors, őrölt szerecsendió, esetleg pici kakukkfű
petrezselyem /friss vagy szárított/

Elkészítés:


A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük és bedörzsöljük sóval, borssal. A hagymát meghámozzuk, és finomra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, nem túl vékonyra felszeleteljük.
Egy edényben felforrósítjuk az olajat. A csirkecombokat mindkét oldalukon hirtelen megpirítjuk az olajban, majd kiszedjük a serpenyőből. A zsiradékban megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a gombát és kicsit megpároljuk, majd beletesszük a húst, és fedő alatt puhára pároljuk.
Ez alatt a tejfölt elkeverjük csomómentesre egy csapott kanál liszttel. A megpuhult csirkecombokat az edényből kiszedjük, a tejfölös habarást beleöntjük és megforraljuk. Visszatesszük a csirkecombot, ízlés szerint, ha kell, sózzuk, borsozzuk, a többi fűszert is hozzáadjuk, majd még egyet forralunk rajta, végül megszórjuk petrezselyemmel.
Nokedlivel, vagy bármilyen tésztával tálaljuk!

bakonyi csirkecomb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Sonkás-ujhagymás csirkemell
Sonkás-ujhagymás csirkemell

csirkemell szeleteket alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük, vékonyra klopfoljuk. Meghintjük sóval és grill fűszerkeverékkel. Egy serpenyőben 3-4 evőkanál olajat hevítü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemell őzgerincformában sütve
Csirkemell őzgerincformában sütve

Tejfölt, a tojásokat, lisztet, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet és a reszelt sajtot összekeverjük. A csirkemellett felkockázzuk, és a masszába vegyítjük. Formákat kivajaz...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Receptek
H Á Z I P A R I Z E R
H Á Z I P A R I Z E R

Jól összekeverjük az összes hozzávalót. Veszünk egy sütőpapírt. Ráhalmozzuk a húsmasszát. Feltekerjük kolbász formára. Majd beletekerjük a lezárt sütőpapírt ezüstpapírba. Lezárjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Spenótos-sajtos rántott csirke
Spenótos-sajtos rántott csirke

1. Egy serpenyőben, egy kanál olívaolajon fonnyaszd kb. 20 másodpercig a felaprított fokhagymát, majd add hozzá a megmosott spenótot, sózd és borsozd meg. Kb. egy perc alatt kész,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk