6-8 db főtt tojás
1 doboz tejföl /kicsi/
3-4 evőkanál majonéz
1 evőkanál mustár
citromlé
só, bors, ízlés szerint cukor
A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük és megpucoljuk.
Felkarikázzuk /tojás szeletelővel/ vékony szeletekre vágjuk.
Egy üvegtálba összekeverjük a tejfölt, majonézt, mustárt, sót, borsot, cukrot, és a citromlevet, és amikor megfelelő az íze, hozzákeverjük a kihűlt, felszeletelt tojásokat.
Lehet erősen fűszerezni, mert a tojás felveszi az ízeket.
A tetejét ízlés szerinti hozzávalókkal díszítjük, majd betesszük a hűtőbe legalább két órára.
Fogyaszthatjuk reggelire, vacsorára, vagy sültek mellé.
Én húsvéti sonka mellé is tálaltam már!
egy tapadás mentes serpenyőbe sajtot kell reszelni ( nem kell sok, mert úgy is összefolyik) és kisütni, mint a palacsintát, majd forrón rátenni egy kisebb pohárra, és így nyeri el...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA céklát és az almát meghámozzuk és vagy egy nagylyukú reszelőn lereszeljük, vagy gyufaszál vastagra vágjuk és egy nagyobb tálba tesszük,hozzátessük az áttört fokhagymát és a dur...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkemellet megtisztítjuk, mossuk, leitatjuk róla a nedvességet. Ezután felszeleteljük, és befűszerezzük a fűszerkeverékkel. A fokhagymát összezúzzuk, majd összekeverjük a jogh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEz egy nagyon gyorsan elkészíthető, de mégis nagyon dekoratív és finom hidegtálra való étel. Persze elkészíthetjük csak egyszerűen reggelire vagy vacsorára is. A lényeg, hogy előre...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű