1 db kígyóuborka
só
1 kis pohár natúr joghurt /legjobb a görög/
3-4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál olaj /olíva/
1 csipet őrölt bors
1 kávéskanál citromlé
Az uborkát alaposan megmosom, lereszelem /nem kell meghámozni/, megsózom és állni hagyom egy kicsit. Addig, megtisztítom és apróra vágom/reszelem a fokhagymát. A joghurtot, az olajat, a borsot, a citromlevet és fokhagymát összekeverem, majd hozzáadom a kifacsart uborkát.
1 órára a hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.
Hússal/hallal készült ételekhez salátaként tálalom, de önmagában is fogyasztható!
Mindent kicsire kell vágni. A bulgurt megfőzzük, a rizshez hasonlóan. egy villával összekavarod, hozzáöntöd a felvágott zöldségeket és leveleket, egy citrom levet kicsavarod, ráönt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Elkészítjük a majonézes alapot. 2.A lilahagymát felvagdossuk, picit lesózzuk. 3.A virslit felkarikázzuk, és egy kevés vajon vagy olajon megsütjük. 4.A konzervkukoricát vajon e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást keményre főzzük, megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát felkockázzuk. A krumplit meghámozzuk, kisebb kockára vágjuk, és bő, sós vízben éppen p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben (én wokban csináltam) vajat olvasztunk fel, rádobjuk a feldarabolt hagymát, majd a fűszereket, a felaprított "zöldet" és pár percig kevergetjük. Aztán rárakjuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű