1 db kígyóuborka
só
1 kis pohár natúr joghurt /legjobb a görög/
3-4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál olaj /olíva/
1 csipet őrölt bors
1 kávéskanál citromlé
Az uborkát alaposan megmosom, lereszelem /nem kell meghámozni/, megsózom és állni hagyom egy kicsit. Addig, megtisztítom és apróra vágom/reszelem a fokhagymát. A joghurtot, az olajat, a borsot, a citromlevet és fokhagymát összekeverem, majd hozzáadom a kifacsart uborkát.
1 órára a hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.
Hússal/hallal készült ételekhez salátaként tálalom, de önmagában is fogyasztható!
Részletek Ha unjuk már a resztelt májat, a lecsós májat, a sült májat, és a tojásos variációkkal ugyanígy vagyunk, akkor fogjuk meg mindkét szuper alapanyagot és "gyúrjuk egybe"...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát és a sárgarépát megfőzzük. A hagymát és az uborkát fél centis kockára vágjuk. A káposztát leöblítjük, hogy ne legyen nagyon savanyú, majd azt is apróra vágjuk. A megfőtt...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: Könnyű1. A husit megmossuk, felszeleteljük csíkokra, majd kevés olajban elkezdjük sütni, hogy szép aranybarna legyen. 2. Eközben a salátát megmossuk, csíkokra vágjuk, tálba tesszük. 3...
Elkészítési idő: 20-25 perc Nehézség: Könnyű