Hozzávalók: 7 db kemény,tojás, só, bors, 1 teáskanálnyi mustár, besamel,
szardella paszta (elhagyható). A besamelhez: 3 dkg liszt,
3 dkg margarin, és annyi tej, hogy jó sűrű legyen a mártás.
A margarinon világosra pirítjuk a lisztet és lehúzzuk a tűzről. Habverővel apránként hozzákeverjük a tejet, majd forrpontig hevítjük. Kihűlve adjuk az áttört tojássárgájához, hozzáadjuk a sót, borsot, a mustárt, majd simára keverjük és ezzel töltjük meg a hosszában félbevágott tojásokat.
Franciasaláta alapra helyezzük a töltelékkel lefelé. Ezután majonéz mártással leöntjük a töltött tojások tetejét úgy, hogy mindenütt befedje. Egyéni ízlés szerint díszítjük, fóliával lefedve tálalásig hűtőbe tesszük.
Lencsét megfőzzük, sós, babérleveles vízben. Amikor elkészült, leszüröd, bele főtt virsli karika, lilahagyma, csemege uborka kerül. Rá majonéz, mustár, tejföl, bors, citromlé, porc...
Elkészítési idő: 1 óra