Hozzávalók: 7 db kemény,tojás, só, bors, 1 teáskanálnyi mustár, besamel,
szardella paszta (elhagyható). A besamelhez: 3 dkg liszt,
3 dkg margarin, és annyi tej, hogy jó sűrű legyen a mártás.
A margarinon világosra pirítjuk a lisztet és lehúzzuk a tűzről. Habverővel apránként hozzákeverjük a tejet, majd forrpontig hevítjük. Kihűlve adjuk az áttört tojássárgájához, hozzáadjuk a sót, borsot, a mustárt, majd simára keverjük és ezzel töltjük meg a hosszában félbevágott tojásokat.
Franciasaláta alapra helyezzük a töltelékkel lefelé. Ezután majonéz mártással leöntjük a töltött tojások tetejét úgy, hogy mindenütt befedje. Egyéni ízlés szerint díszítjük, fóliával lefedve tálalásig hűtőbe tesszük.
összeállitjuk az öntetet a tejfölből,majonézből,mustárból,sóból,fokhagymából,petrezselyemből és hagyjuk összeérni. Tálalásnál csinálunk egy kupacot a csikokra vágott salátából,maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, majd hagyjuk hűlni és felszeleteljük, egy tálba tesszük. Közben a hagymát is megtisztítjuk, felszeleteljük és az apróra vagdosott füstölt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA saláta mártásához a majonézt mély tálba öntjük. Hozzáöntjük a kefirt, és sóval, borssal, cukorral valamint a szárított petrezselyemmel ízesítjük. A csalamádét nagyon apróra össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet tegyük fel főni a mazsolával, a citromhéjjal, cukorral és a sóval. A tojásokat verjük fel. Nem kell teljesen simára keverni, hogy legyenek a sárga túróban fehér kis darabok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű