1 doboz kukoricakonzerv
12 szelet gépsonka
1/2 doboz natúr vajkrém (tormás vajkrémmel is lehet)
1 tömlős sajtkrém
6 db főtt tojás
1 db paprika (jobb, ha piros)
2 l csirkehúsleves (kockából)
+ zselatin a 2 l-nyi folyadékhoz
A leveskockát és a zselatint feloldom, felforralom, majd hagyom hűlni.
A tojásokat megpucolom, elfelezem, a sonkát és a paprikát felkockázom, a kukoricát leszűröm.
A vajkrémet elkeverem a sajtkrémmel, megtöltök vele 8 szelet gépsonkát.
A szögletes formát kibélelem folpackkal, egy kevés langyos zselatint beleöntök, majd beleteszem a felezett tojásokat. Megint zselét öntök rá, mehet a hűtőbe. Amikor megszilárdult egy kicsit, rárakom a töltött és a kockázott gépsonkát, majd zselét öntök rá, újra mehet a hűtőbe. A következő sorba a paprikakockákat szórom és leöntöm a maradék zselével. A zselé mindig langyos legyen, akkor lesz szép egyenletes.
Minden sornál hűtöm, így nem keveredik össze. Az összetevőket ízlés szerint lehet variálni, minél színesebb, annál jobban néz ki.
A feta sajtot egy villa segítségével szétnyomkodjuk. A fokhagymát egy fokhagymaprés segítségével belenyomjuk. Őrölt fekete borssal fűszerezzük, és a tejszínnel jól összekeverjü...
Elkészítési idő:A babot előző este beáztatjuk. Másnap egy nagyobb edénybe átrakjuk, és bőségesen felöntjük vízzel. Fűszerezzük sóval, dobunk bele néhány babérlevelet, és egy csípős paprikát. Fedőt...
Elkészítési idő: