60 dkg fejes káposzta,
30 dkg sárgarépa,
1 evőkanál só,
10 evőkanál majonéz,
fél csokor petrezselyem,
1 mokkáskanál őrölt fehér bors,
1 kiskanál méz,
1 púpozott mokkáskanál ecetes torma.
A káposztát kettévágjuk, torzsáját kimetsszük. Vágódeszkára fektetjük, és volt torzsájára merőlegesen vékonyan felszeleteljük vagy uborkagyalun legyaluljuk. A sárgarépát megtisztítjuk, hosszában ezt is vékonyan fölszeleteljük vagy legyaluljuk, majd gyufaszálnyi csíkokra metéljük.
Együtt egy tálba tesszük, megsózzuk, és többször megforgatva 1 órán át érleljük. Ezután hideg vízzel leöblítjük, jól kinyomkodjuk, majd a majonézzel összekeverjük. Fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, megborsozzuk, végül a mézzel meg a tormával kellemesen pikánsra ízesítjük.
A megfőtt és meghámozott céklát metéltre vágjuk vagy legyaluljuk, hozzákeverjük a lereszelt uborkát és almát, valamint a majonézt és a tormát. Ízesítjük sóval, esetleg citromlével....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megfőzzük. (Ha nem mirelitből készítjük, akkor a répát a főzés után kockázzuk fel.) Amikor az alaposan leszűrt borsó és répa kihűlt, belekeverjük a felaprított nyers...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA keményre főtt tojásokat pucold meg, vágd félbe, majd szedd ki a sárgákat, és villával nyomkodd össze. A fehérjét vágd kisebb kockákra, keverd hozzá a tejfölt, a majonézt, a mustá...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: NehézA habosra kevert vajhoz, hozzákeverjük a hideg, sűrű besamelt. Ízesítjük és krémmé keverjük. A szeletelt gépsonkát ezzel betöltjük, olvasztott aszpikkal lefényezzük, majd dermesz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű