6 nagy szelet préselt sonka, 6 nagy szelet sajt, 8 vékony szelet karajsonka, 12 dkg sajtkrém, 2 evőkanál tehéntúró, 1-2 szál friss kapor, 1-2 szál petrezselyemzöld, 2-3 hónapos retek, metélőhagyma, saláta, só, fehér bors.
A sajtkrémet kikavarjuk a tehéntúróval, sóval, borssal és kevés apróra vágott zöld kaporral ízesítjük. A préselt sonka meg sajtszeleteket a lehető legnagyobb, kör alakúra szaggatjuk, majd mindegyiket lekenjük a tehéntúrós sajtkrémmel és váltakozva, egymásra rakjuk. Ha sonkával kezdjük, a legfelső réteg sajt lesz. A megmaradt krémet csillagcsöves habzsákba tesszük, a karajsonka szeleteket kettőbe vágjuk, mindegyikből egy-egy tölcsért alakítunk és megtöltjük a sajtkrémmel. A sonkatölcséreket a torta tetejére rendezzük, kevés krémet nyomunk a közepére, hogy a tölcséreket összefogja. A tortát salátára helyezzük, vékonyra szeletelt retekkel, petrezselyemlevéllel és metélőhagymával díszítjük. 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni, majd szeletekre vágva tálaljuk.
1. A diót hideg vízben néhány órát áztatom, majd lecsepegtetem, esetleg száraz serpenyőben szárítom, kicsit pirítom. 2. Az almát és a céklát megtisztítom (az almát nem hámozom),...
Elkészítési idő:A vizet felforraljuk a húsleves kockákkal és a fokhagymával. Belekeverjük a quinoa-t, csökkentjük a tűzhelyen a hőfokot. Lefedve lassú tűzön főzzük, amíg a quinoa meg nem puhul és...
Elkészítési idő:Elkészítése A zellert almareszelőn lereszelem és forrásba levő picit ecetes vízben néhány percre forralom ( nelegyen túlfőzve), lecsepegtetem, hozzá adom a lereszelt almákat, kb...
Elkészítési idő: