Családireceptkönyv.hu

Majonézes burgonyasaláta főtt tojással


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 db közepes vagy nagyobb krumpli, 8 kemény főtt tojás, majonéz, tejföl, só, bors, lilahagyma, újhagyma, kevés mustár

Elkészítés:


A krumplit héjában megfőzzük, kihűtjük, karikára vágjuk, és félretesszük. A tojásokat keményre főzzük, felkarikázzuk, félretesszük. a szebb karikákat külön rakjuk.
A hagymákat karikára vágjuk, majd elkészítjük az öntetet: egy nagy pohár tejfölt és ízlés szerinti mennyiség majonézt, kevés mustárt összekeverünk, sózzuk, borsozzuk.
Egy nagyobb tál aljára teszünk az öntetből, majd egy réteg krumplikarikát, tojást, lila- és újhagymát teszünk, lefedjük egy réteg öntettel, majd ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. a végén a tetején krumpli legyen, tetejére az utolsó adag öntetet terítjük, és ráhelyezzük az előzetesen félretett szebb tojáskarikákat
Végül a tetején szépen elrendezzük a félretett tojáskarikákat, mindegyik sárgájára nyomunk egy picike piros aranyat, és egy-egy picike petrezselyemzöldet tűzünk bele, vagy megszórjuk az apróra vágott hagymával. Hűtőben tartjuk néhány órát, hogy jól összeérjenek az ízek.

Majonézes burgonyasaláta főtt tojással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Csuri
Svéd gombasaláta
Svéd gombasaláta

1. A tojásokat erősen sós vízben keményre főzzük (10 perc), azonnal hideg vízbe merítjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. 2. A paradicsomokat megmossuk, 2 percre forró, majd hi...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Majonézes tojássaláta - vacsora (Sóbors)
Majonézes tojássaláta - vacsora (Sóbors)

A tojásokat főzzük keményre forrástól számítva kb. 10 perc alatt. Közben a szárzellert és a hagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk vékony karikákra/szeletekre. Ha elkészült a toj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Avokádós zöldségek
Avokádós zöldségek

Az avokádót pépesítjük, ízesítjük sóval, citromlével, szétnyomott fokhagymával. A több zöldséget kockára vágjuk, és összekeverjük az avokádó krémmel. Minél színesebb, annál job

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Epersaláta - OK
Epersaláta - OK

1. A fodros tálkához szükséges alapanyagokat belerakjuk egy kis tálba, és habverővel csomómentesre kikeverjük. 2. A sütőlemezt megkenjük olajjal, és egy tálkához a massza negye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk