Tölteni
4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
A töltéshez
1 evőkanál majonéz
1 mokkáskanál mustár
1 csipet só
1 csipet szerecsendió (őrölt)
0.5 csipet feketebors (őrölt)
40 g vaj
A szószhoz
2 evőkanál majonéz
2 kávéskanál mustár
2 evőkanál tejföl (20%-os)
1 kávéskanál citromlé
1 csipet só
0.5 csipet feketebors (őrölt)
0.5 csipet szerecsendió (őrölt)
1 mokkáskanál porcukor
Elsőként feltesszük főzni a tojásokat hideg vízben, majd forrástól számított 9-10 percig főzzük. Ha letelt az idő, hideg vízzel teli tálba helyezzük a tojásokat (ez segít, hogy szépen lejöjjön a héja). Ha már csak langyosak, akkor leszedjük a tojáshéjakat.
Félbevágjuk a tojásokat, egy kiskanál segítségével kiszedjük a sárgájukat.
A megfőtt tojássárgájákat összekeverjük a szobahőmérsékletű vajjal, sóval, borssal, szerecsendióval, majonézzel és mustárral.
Két opció lehetséges. Vagy a fél tojások mélyedéseibe töltjük vissza a tojásos, majonézes tölteléket, vagy pedig ugyanilyen módon megtöltünk két fél tojást és összeborítjuk őket.
A szószhoz összekeverjük a mustárt, majonézt, tejfölt, szerecsendiót, sót, borsot és citromlevet, majd az egész tojásokra öntjük.
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Sózzuk borsozzuk. Forró olajon megpirítjuk, hogy szép aranybarna színt kapjon. A salátához valókat összevágjuk, szeleteljük. Egy tálra rakjuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűSaláta készítéséhez olyan burgonyafajtát válasszunk, amely főzés közben nem esik szét. A megmosott krumplit hideg vízben tegyük fel főni, majd mikor puhára főtt, rögtön öntsük le r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A zöldségeket feldaraboljuk ízlésünk szerint. A snidlinget vagy újhagymát apróra vágjuk. A tojásokat megfőzzük. A zöldségeket összekeverjük. A joghurtot elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA héjától megtisztított lila hagymát felezzük, vékony szeletekre vágjuk és kicsit besózzuk és rövid ideig állni hagyjuk. A krinolint meleg vízbe tesszük, majd lehámozzuk a héját é...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű