Tölteni
4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
A töltéshez
1 evőkanál majonéz
1 mokkáskanál mustár
1 csipet só
1 csipet szerecsendió (őrölt)
0.5 csipet feketebors (őrölt)
40 g vaj
A szószhoz
2 evőkanál majonéz
2 kávéskanál mustár
2 evőkanál tejföl (20%-os)
1 kávéskanál citromlé
1 csipet só
0.5 csipet feketebors (őrölt)
0.5 csipet szerecsendió (őrölt)
1 mokkáskanál porcukor
Elsőként feltesszük főzni a tojásokat hideg vízben, majd forrástól számított 9-10 percig főzzük. Ha letelt az idő, hideg vízzel teli tálba helyezzük a tojásokat (ez segít, hogy szépen lejöjjön a héja). Ha már csak langyosak, akkor leszedjük a tojáshéjakat.
Félbevágjuk a tojásokat, egy kiskanál segítségével kiszedjük a sárgájukat.
A megfőtt tojássárgájákat összekeverjük a szobahőmérsékletű vajjal, sóval, borssal, szerecsendióval, majonézzel és mustárral.
Két opció lehetséges. Vagy a fél tojások mélyedéseibe töltjük vissza a tojásos, majonézes tölteléket, vagy pedig ugyanilyen módon megtöltünk két fél tojást és összeborítjuk őket.
A szószhoz összekeverjük a mustárt, majonézt, tejfölt, szerecsendiót, sót, borsot és citromlevet, majd az egész tojásokra öntjük.
A krémes túrót, a tejfölt és a mustárt elvegyítjük, majd az olajat - folyamatosan kevergetve - hozzáadjuk. A retket és a sajtot nagyobb lyukú sajtreszelőn lereszeljük, majd a k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát vékony szeletekre vágjuk. A sárgarépát durvára reszeljük. A hagymát durvára reszeljük. Az újhagymát vékony karikákra vágjuk. A káposztát elkavarjuk a sárgarépával és a...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA vajat és a sajtot egy mixerrel alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott szalámit. A tojásokat nagylyukú reszelőn belereszeljük, ízesítjük sóval ,borssal és a mustárr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű