1 kiló franciasaláta, 6 db főtt tojás, 10 deka sonka, 1 zsemlye, só, bors, marinált ( olajban eltett ) paprika, 1 tubus majonéz, 1 deci tejfel, 1 tubus fűszerezett paradicsom.
A franciasalátát egy kerek tálra tesszük, szépen elsimítjuk. A főtt tojások sárgáját kivesszük, az áztatott és kinyomkodott zsemlyével elkeverjük. Ehhez legjobb a turmixgép keverő tárcsája, vagy habverője. Ízesítjük só, bors, mustár. Kevés majonéz is kerülhet bele. A kapott tojáskrémet visszatöltjük a fehérjébe és a fehérjével felfele egyforma távolságra a tál kerülete mellett elhelyezzük. Előzőleg a tálon elsimított franciasalátát vonjuk be a tubus majonézből és a tejfelből kevert sűrű mártással, és szórjuk meg finom metéltre vágott sonkával. Ezután a tojásokat számozzuk meg az órának megfelelően, a fűszerezett paradicsompürével, mutatónak a marinált paprikából vágunk megfelelő hosszúságú csíkot.
Ha afranciasalátát házilag készítjük, akkor körülbelül egyenlő mennyiséget veszünk a vegyes zöldségekből, ami esetleg a húslevesből maradt, vágjuk apró kockákra, tegyünk hozzá még szintén apróra vágott savanyú uborkát, almát és zöldborsót. Majonézmártást 2-3 tubus majonézből és 2 deci tejfelből készítsünk és kevés mustárral, borssal tegyük ízesebbé. Házilag készített majonézhez 3 tojás sárgája, 4 deci olaj, mustás, só, citromlé szükséges. A tojás sárgáját elkeverjük citromlével, sóval és lassan adjuk hozzá az olajat, míg kenhető, vajhoz hasonló masszát kapunk.
Azután ízesítjük mustárral, borssal és higítjuk tejfellel, esetleg savanyú uborka levével.
A káposztát lereszeljük, majd a sóval összekeverjük és állni hagyjuk. Később kicsavarjuk a levet, amit engedett és a hozzávalókkal összeállítjuk a salátát. Kóstolgatással tudjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat megfőzzük, majd felszeleteljük és egy tálba tesszük. A hagymát apróra vagdossuk, ráöntjük a citromlevet és hozzáadjuk a tojásokhoz. A joghurtot, a tejfölt, a mustár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz üvegtésztát leforrázzuk és 10 percig állni hagyjuk, hogy megduzzadjon. Ha már puha, ollóval kisebb darabokra tudjuk vágni. Alaposan megmossuk a gombát, a tönköket eltávolítjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKiolajozott tepsibe rakjuk a felkarikázott virslik kb. háromnegyedét. Ezt megkenjük tejföllel. A tojásokat megfőzzük, felkarikázzuk, a virslire tesszük. Megkenjük tejföllel. Maradé...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű