menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött tojás ( szilveszteri


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kiló franciasaláta, 6 db főtt tojás, 10 deka sonka, 1 zsemlye, só, bors, marinált ( olajban eltett ) paprika, 1 tubus majonéz, 1 deci tejfel, 1 tubus fűszerezett paradicsom.

Elkészítés:


A franciasalátát egy kerek tálra tesszük, szépen elsimítjuk. A főtt tojások sárgáját kivesszük, az áztatott és kinyomkodott zsemlyével elkeverjük. Ehhez legjobb a turmixgép keverő tárcsája, vagy habverője. Ízesítjük só, bors, mustár. Kevés majonéz is kerülhet bele. A kapott tojáskrémet visszatöltjük a fehérjébe és a fehérjével felfele egyforma távolságra a tál kerülete mellett elhelyezzük. Előzőleg a tálon elsimított franciasalátát vonjuk be a tubus majonézből és a tejfelből kevert sűrű mártással, és szórjuk meg finom metéltre vágott sonkával. Ezután a tojásokat számozzuk meg az órának megfelelően, a fűszerezett paradicsompürével, mutatónak a marinált paprikából vágunk megfelelő hosszúságú csíkot.

Ha afranciasalátát házilag készítjük, akkor körülbelül egyenlő mennyiséget veszünk a vegyes zöldségekből, ami esetleg a húslevesből maradt, vágjuk apró kockákra, tegyünk hozzá még szintén apróra vágott savanyú uborkát, almát és zöldborsót. Majonézmártást 2-3 tubus majonézből és 2 deci tejfelből készítsünk és kevés mustárral, borssal tegyük ízesebbé. Házilag készített majonézhez 3 tojás sárgája, 4 deci olaj, mustás, só, citromlé szükséges. A tojás sárgáját elkeverjük citromlével, sóval és lassan adjuk hozzá az olajat, míg kenhető, vajhoz hasonló masszát kapunk.

Azután ízesítjük mustárral, borssal és higítjuk tejfellel, esetleg savanyú uborka levével.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Aszpikos tojás
Aszpikos tojás

1. A zselatint a húslevesben elkészítjük 2. Közben a tojások szélesebbik végének tetejét feltörjük, a tojást kiöntjük belőle. Az üres tojáshéjakat keskenyebbik felükkel (ez l...

Elkészítési idő: 1 nap
Nehézség: Közepes
share
Avatar Hummusz (csicseriborsókrém)
Hummusz (csicseriborsókrém)

A csicseriborsót beáztatjuk, 1-2 napra a hűtőbe tesszük. (A csicseriborsó nehezen adja meg magát, sokáig kell főzni. Az áztatással lehet rövidíteni a főzési időn.) A főzés napj...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Erdélyi padlizsánkrém
Erdélyi padlizsánkrém

a vinetéket nyílt tüzön megsütjük, vagy egy fémlapon a kályhán, majd lehúzzuk a héját, míg meleg apróra vágjuk a vinetéket, ha lehet fakéssel belereszeljük a hagymát, sót, borsot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ébike
Melegszendvicskrém tojással
Melegszendvicskrém tojással

Apróra vágom a hozzávalókat, pici zsiradékon megpirítom a hagymát, ráteszem a paradicsomot, a paradicsompürét, olivapürét, pici vízzel felöntöm (később a tojássárgája sokat sűrít)....

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk