7 db tojás
3 kis db alma
0.5 dl olívaolaj
0.5 dl napraforgó olaj
150 g tejföl
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 csepp folyékony édesítőszer
1 fél citromból nyert citromlé
A tojásokból 6 db-ot keményre főzünk.
Közben megpucoljuk a 3 almát, kockákra vágjuk, majd keverőtálba tesszük.
A maradék 1 tojást magas falú pohárba tesszük, hozzáöntjük a kétféle olajat, sózzuk, borsozzuk, belefacsarjuk a fél citrom levét, pár csepp édesítőszert adunk hozzá, és botmixerrel néhány másodperc alatt elékészítjük a majonézt. Ha sűrű, hozzákeverjük a tejfölt.
Ezalatt a tojások keményre főttek, megpucoljuk, kockázzuk, majd az almához keverjük.
A tejfölös majonézt ráöntjük a tojásra.
A krumplikat megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. Ha kicsit hűltek, megpucoljuk, és felkockázzuk. A káposztát, ha szükséges, kicsit kimossuk, majd összevágjuk, hogy kön...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűVálogassuk át a dióbelet, a fás részeket szedjük ki belőle. Tegyük a dióbelet egy tepsibe, majd forró sütőben 140-150 fokon süssük körülbelül fél órán keresztül. Forrósítsuk fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteljük, a fokhagymás tejbe áztatjuk, és kb. 1 órát a hűtőben hagyjuk. Ezt előző este is megtehetjük, annál jobb. Közben a mirelit zöldségeket megp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spárgát megtisztítjuk, enyhén sós, cukros vízben roppanósra főzzük. A burgonyát héjában megfőzzük, félbe, majd szeletekre vágjuk. A citromot félbevágjuk, egyik felének kiprésel...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű