7 db tojás
3 kis db alma
0.5 dl olívaolaj
0.5 dl napraforgó olaj
150 g tejföl
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 csepp folyékony édesítőszer
1 fél citromból nyert citromlé
A tojásokból 6 db-ot keményre főzünk.
Közben megpucoljuk a 3 almát, kockákra vágjuk, majd keverőtálba tesszük.
A maradék 1 tojást magas falú pohárba tesszük, hozzáöntjük a kétféle olajat, sózzuk, borsozzuk, belefacsarjuk a fél citrom levét, pár csepp édesítőszert adunk hozzá, és botmixerrel néhány másodperc alatt elékészítjük a majonézt. Ha sűrű, hozzákeverjük a tejfölt.
Ezalatt a tojások keményre főttek, megpucoljuk, kockázzuk, majd az almához keverjük.
A tejfölös majonézt ráöntjük a tojásra.
Mivel a gomba nagyon szép volt, így én nem pucoltam, csak hideg vízzel alaposan megmostam és eltávolítottam a szárát. A fetát/juhtúrót egy tálban villával összetöröm, hozzá adom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat főzzük keményre, majd pucoljuk meg, és vágjuk fel nagyobb kockákra. A medvehagymát vágjuk fel apróra. Egy tálba tegyük bele a krémsajtot, a tejfölt, a mustárt, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát apróra vágjuk, vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A répát és a hagymát is felaprítjuk és hozzákeverjük. A majonézt, a tejfölt, az ecetet és a fűszereket összedolgozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szeletelt sajtokat sütőpapírra egymás mellé fektetem,hogy fedjék a másikat és alacsony hőfokon épphogy megolvasztom. A töltelék most túró,fokhagyma,újhagyma,szárított paradicsom,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes