menu

Családireceptkönyv.hu

Barackos joghurttorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók:

2 tojás
8 dkg cukor
8 dkg liszt
1 cs. vaníliás cukor
1 tk. sütőpor
2 ek. víz
A joghurtos krémhez:
3 pohár joghurt
4 ek. porcukor
10 dkg mascarpone
2 dl tejszín
3 ek. zselatin
konzerv őszibarack
A barackzseléhez:
1 őszibarackkonzervből 3 fél barack (többi megy a tetejére)
Az őszibarack konzerv leve
1 ek zselatin

Elkészítés:


A tojásokat ketté választjuk. A tojásfehérjét habbá verjük. A tojás sárgáját a vízzel és a cukorral habosra keverjük a vízzel, hozzáadjuk a vaníliáscukrot, majd a sütőporral elkevert lisztet. Végül beleforgatjuk a fehérjehabot is. Óvatosan, hogy a hab ne törjön össze.
A tésztát, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Az egyik pohár joghurtba belekeverjük a zselatint, és lassú tűznél feloldjuk benne. A többi hozzávalót (a tejszín kivételével) habverővel összekeverjük, majd belekeverjük a zselatinos joghurtot is. A tejszínt habbá verjük, és a joghurtos keverékbe forgatjuk. A joghurtos krémet az időközben kihűlt, sütőpapírtól megszabadított, de a tortaformába visszatett tortalapra öntjük. 4-5 db konzerv barackot apró kockára vágunk és a joghurtos krémbe szórjuk.
A tortát hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.
Elkészítjük a barackzselét.
A megmaradt barackokat a konzerv lével összeturmixoljuk. Elkeverjük benne a zselatint, és lassú tűzön addig melegítjük, míg az teljesen feloldódik benne.
Majd langyosra hűtjük, és ráöntjük az időközben már kihűlt krémre.
Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen.
Könnyed és finom gyümölcsös torta.

Barackos joghurttorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
 karácsonyi dió tortához
karácsonyi dió tortához

5 tojás sárgáját, 25 dkg kristály cukorral 10 kanál vízzel, habosra keverünk, adunk hozzá 10 dkg darált diót, 25 dkg lisztet, fél deci rumot, 1 sütőport, és az 5 tojás habját. 180...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos mandulatorta, csupán 4 összetevőből
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék
Citromos mandulatorta, csupán 4 összetevőből

A mandulát átszitálom. (a durvább részeket vissza lehet önteni, csak a csomók miatt kell szitálni) A tojásokat kettéválasztom, a sárgát a cukor 2/3-ával robotgéppel habosra kevere...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
New York cheesecake
New York cheesecake

A sütőt 180 fokra melegítjük. A formát kivajazzuk,sütőpapírral kibéleljük. A kekszet aprítógépben összemorzsoljuk, de ez megoldható egy fagyasztózacskó és egy nyújtófa s...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fondant készítése
Fondant készítése

Átszitáljuk a porcukrot és felét egy tálba tesszük, mélyedést készítünk bele. A vízben elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük. Beletesszük a mézet és a margarint, majd mindhár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk