5 dl tej
35 dkg cukor
3 tojás sárgája
3 dl szesz
1 vaníliarúd
4-5 dkg kakaópor
A tej felét a cukor felével, a vaníliarúddal felforraljuk. A tojások sárgáját a cukor másik felével és a kakaóval simára keverjük. A felforralt és kihűtött tejet apránként a kakaós masszához adjuk, majd mikor teljesen kihűlt, hozzáadjuk a szeszt. Sötét üvegbe töltjük, és 1-2 hétig minden nap jól ferázzuk. Hűtőben tároljuk.
Megjegyzés:
A tejet nem kell teljesen kihűteni, csak annyira, hogy ne csapja ki a tojást. 70%-os alkoholt lehet higítani picit, kb. 1-1,5 dl vizzel. Ha tisztaszeszt veszel hozzá, akkor elég belőle 1 dl, és azt kiegészíteni vízzel 3-3,5 dl-ig.
Kell neki az 1-2 hét állás és rázogatás, mert frissen fogyasztva nagyon alkoholízű még.
Turmixgépben simára keverjük a kávét, a tejet, a sűrített tejet, a jeget meg a fagylaltot. Szükség esetén cukorral vagy mézzel édesítjük. Poharakba töltjük, és tejszínhabbal...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA banánt feldaraboljuk, majd a többi hozzávalóval együtt készre turmixoljuk. Poharakba osztjuk, és azonnal tálaljuk. Tipp: a banánt előzőleg feldarabolva a mélyhűtőbe is helyezh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A befőtteket bóléstálban összekeverjük, hozzáadjuk a ribizlit és az epret. 2. Ráöntjük a konyakot, a likőrt és a bort, majd egy órára hűtőszekrénybe tesszük. 3. Fogyaszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz