5 dl tej
35 dkg cukor
3 tojás sárgája
3 dl szesz
1 vaníliarúd
4-5 dkg kakaópor
A tej felét a cukor felével, a vaníliarúddal felforraljuk. A tojások sárgáját a cukor másik felével és a kakaóval simára keverjük. A felforralt és kihűtött tejet apránként a kakaós masszához adjuk, majd mikor teljesen kihűlt, hozzáadjuk a szeszt. Sötét üvegbe töltjük, és 1-2 hétig minden nap jól ferázzuk. Hűtőben tároljuk.
Megjegyzés:
A tejet nem kell teljesen kihűteni, csak annyira, hogy ne csapja ki a tojást. 70%-os alkoholt lehet higítani picit, kb. 1-1,5 dl vizzel. Ha tisztaszeszt veszel hozzá, akkor elég belőle 1 dl, és azt kiegészíteni vízzel 3-3,5 dl-ig.
Kell neki az 1-2 hét állás és rázogatás, mert frissen fogyasztva nagyon alkoholízű még.
A citromokat alaposan megmostam, majd zöldséghámozóval lehámoztam a héjukat (a megmaradt citromokból finom limonádét készítettem). Egy csatos üvegbe helyeztem a citromhéjat és ráön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet három felé öntjük. Külön-külön hozzá adagoljuk a tisztított, kockázott gyümölcsöket (ezekből pár darabot ki is hagyhatunk a díszítéshez), illetve a csokiport, édesítjük és...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű