5 dl tej
35 dkg cukor
3 tojás sárgája
3 dl szesz
1 vaníliarúd
4-5 dkg kakaópor
A tej felét a cukor felével, a vaníliarúddal felforraljuk. A tojások sárgáját a cukor másik felével és a kakaóval simára keverjük. A felforralt és kihűtött tejet apránként a kakaós masszához adjuk, majd mikor teljesen kihűlt, hozzáadjuk a szeszt. Sötét üvegbe töltjük, és 1-2 hétig minden nap jól ferázzuk. Hűtőben tároljuk.
Megjegyzés:
A tejet nem kell teljesen kihűteni, csak annyira, hogy ne csapja ki a tojást. 70%-os alkoholt lehet higítani picit, kb. 1-1,5 dl vizzel. Ha tisztaszeszt veszel hozzá, akkor elég belőle 1 dl, és azt kiegészíteni vízzel 3-3,5 dl-ig.
Kell neki az 1-2 hét állás és rázogatás, mert frissen fogyasztva nagyon alkoholízű még.
Egy edénybe öntjük a tejet, a tejszínt, hozzáadjuk a fahéjat és a szerecsendiót, felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Egy másik edényben összekeverjük az 5 tojássárgáját a cu...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA citromokat alaposan megmosom és megszárítom. A héját egy zöldséghámozóval lefejtem, úgy, hogy a héján belül ne maradjon fehér rész, mert a likör ettől keserű lesz. (Ez nagyon fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűz enyhén összetört bogyókat egy nagyobb üvegbe rakjuk, ráöntjük az alkoholt, beleadagoljuk a fűszereket és 15 napig állni hagyjuk. A cukrot felfőzzük a 6 dl vízben, majd lehűtjük é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret és a banánt aprítsuk fel. A többi hozzávalóval együtt tegyük turmixgépbe, és mixeljük össze. Öntsük poharakba, és hűtsük le alaposan. Díszítsük fogyasztás előtt eperrel...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű