5 dl tej
35 dkg cukor
3 tojás sárgája
3 dl szesz
1 vaníliarúd
4-5 dkg kakaópor
A tej felét a cukor felével, a vaníliarúddal felforraljuk. A tojások sárgáját a cukor másik felével és a kakaóval simára keverjük. A felforralt és kihűtött tejet apránként a kakaós masszához adjuk, majd mikor teljesen kihűlt, hozzáadjuk a szeszt. Sötét üvegbe töltjük, és 1-2 hétig minden nap jól ferázzuk. Hűtőben tároljuk.
Megjegyzés:
A tejet nem kell teljesen kihűteni, csak annyira, hogy ne csapja ki a tojást. 70%-os alkoholt lehet higítani picit, kb. 1-1,5 dl vizzel. Ha tisztaszeszt veszel hozzá, akkor elég belőle 1 dl, és azt kiegészíteni vízzel 3-3,5 dl-ig.
Kell neki az 1-2 hét állás és rázogatás, mert frissen fogyasztva nagyon alkoholízű még.
Felmelegítjük a tej et úgy, hogy ne forrjon fel. Hozzáadjuk a csokoládét, megvárjuk míg felolvad, majd belekeverjük a cukrot. Kimerünk belőle egy kis pohárral, csomómentesre kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForró vízben megmossuk a narancsot és a citromot, sajtreszelővel vékonyan lereszeljük a héjukat úgy, hogy a fehér része ne kerüljön bele. Zárható befőttes üvegbe tesszük, felöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegtisztítjuk a grapefruitokat és a citromot (a fehér részeket nem tesszük bele) összeturmixoljuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy 1000 ml turmixot kapjunk.Pohárba töltjük, belerakj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, majd nagyobb szeletekre vágjuk, és rögtön citromos vízbe dobjuk, hogy ne barnuljon meg. A répát szintén megpucoljuk, majd felkarikázzuk. K...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű