Egy kisebb adag (1,5-2 l) elkészítéséhez
Hozzávalók:
1 kg cukor
1 liter víz
1 citrom leve
1 csapott evőkanál citromsav
6-8 szál rozmaring
A vizet felmelegítjük, majd beleöntjük a cukrot. Miután felforrt és a cukor is elolvadt, levesszük a tűzről. Amikor még forró, akkor beletesszük a rozmaringot, majd lefedve körülbelül egy órán át áztatjuk, közben ízesítjük a citrommal és a citromsavval.
Ezt követően kóstoljuk meg, mennyire intenzív a rozmaring íze. Ízlés szerint áztathatjuk tovább, esetleg kicsi facsart citromlevet, vagy kevés citromsavat tehetünk még a sziruphoz.
Majd még egyszer felmelegítjük, és ecetes forró vízzel kimosott, és kiöblített üvegekbe töltjük.
Hűvös helyen tároljuk.
Felhasználáskor hideg szódával / vízzel, citromkarikákkal ajánlott bekeverni.
A vajat megolvasztjuk, és megpirítjuk rajta a cukrot. Amikor a cukor elkezd barnulni, ráöntjük a tejet. Hagyjuk felforrni a tejet, majd levesszük a tűzről. Fahéj...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Nehéz1. Lehűtött paradicsomlevet poharanként 1 csipetnyi sóval, fehér borssal, egy kevés vodkával tálalunk.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA cukorral felforralom a vizet. Amikor már forr, beleteszem a szárított virágot. 3 percig forralom, majd lekapcsolom a tűzhelyet. Beleteszem a citrom levét, a magját és a rostokat...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kókusztejet öntsd egy vastag aljú lábasba, és melegítsd fel. 2. Csomómentesen keverd el benne a kakaóport, végül az eritritet is. 3. Igény szerint még édesítsd, ha szükség...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű