Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Rozmaring szörp


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Egy kisebb adag (1,5-2 l) elkészítéséhez



Hozzávalók:

1 kg cukor

1 liter víz

1 citrom leve

1 csapott evőkanál citromsav

6-8 szál rozmaring

Elkészítés:


A vizet felmelegítjük, majd beleöntjük a cukrot. Miután felforrt és a cukor is elolvadt, levesszük a tűzről. Amikor még forró, akkor beletesszük a rozmaringot, majd lefedve körülbelül egy órán át áztatjuk, közben ízesítjük a citrommal és a citromsavval.

Ezt követően kóstoljuk meg, mennyire intenzív a rozmaring íze. Ízlés szerint áztathatjuk tovább, esetleg kicsi facsart citromlevet, vagy kevés citromsavat tehetünk még a sziruphoz.

Majd még egyszer felmelegítjük, és ecetes forró vízzel kimosott, és kiöblített üvegekbe töltjük.

Hűvös helyen tároljuk.

Felhasználáskor hideg szódával / vízzel, citromkarikákkal ajánlott bekeverni.

Rozmaring szörp

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Rita
Vajsör SZERK. ALATT
Vajsör SZERK. ALATT

A vajat megolvasztjuk, és megpirítjuk rajta a cukrot. Amikor a cukor elkezd barnulni, ráöntjük a tejet. Hagyjuk felforrni a tejet, majd levesszük a tűzről. Fahéj...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Nehéz
share
Paradicsom - Paradicsomital - OK
Paradicsom - Paradicsomital - OK

1. Lehűtött paradicsomlevet poharanként 1 csipetnyi sóval, fehér borssal, egy kevés vodkával tálalunk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Levendula szörp
Levendula szörp

A cukorral felforralom a vizet. Amikor már forr, beleteszem a szárított virágot. 3 percig forralom, majd lekapcsolom a tűzhelyet. Beleteszem a citrom levét, a magját és a rostokat...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Csokikrém és forró csoki
Csokikrém és forró csoki

A kókusztejet öntsd egy vastag aljú lábasba, és melegítsd fel. 2. Csomómentesen keverd el benne a kakaóport, végül az eritritet is. 3. Igény szerint még édesítsd, ha szükség...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk