2 fej fokhagyma
0.5 l víz
4 ek vaj
2 evőkanál finomliszt
2.2 dl tej (forró)
0.25 tk só
1.2 kg burgonya (főzni való)
4 ek tejföl (krémes)
fehérbors ízlés szerint
4 ek vaj (olvasztott)
4 ek petrezselyem (aprított)
A fokhagymát szétszedjük gerezdekre. Két percre forró vízbe dobjuk, majd kivesszük, és gyorsan megpucoljuk.
Lassú tűzön pároljuk egy kicsit lefedett serpenyőben vajon a fokhagymákat. Ne barnuljanak meg, kb. 20 perc szükséges ehhez.
Keverjük el a lisztet a vajjal alacsony láng felett. Vigyázz, ne barnuljon meg!
Majd adjuk hozzá a tejet, és fűszerezzük ízlésünk szerint! A sűrű szószhoz adjuk hozzá a megpuhult fokhagymát, és turmixoljuk össze.
Pucoljuk meg a krumplit, negyedeljük fel, és sós vízben főzzük puhára.
Ha kész, öntsük le róla a sós vizet, és krumplitörővel pürésítsük. Sózzuk, borsozzuk.
Röviddel a tálalás előtt adjuk hozzá a fokhagymás szószt, az olvasztott vajat, és a legvégén az aprított petrezselymet is adjuk hozzá.
költség: 500 Ft
a megreszelt krumplit tegyük a tálba, a csirke levest keverjük el a tejföllel, a vajjal és a hagymával, majd a masszát kenjük a krumpli tetejére. Nyomkodjuk meg, hogy jól keveredj...
Elkészítési idő:Első lépésben pucold meg a krumplit, most meg és vágd kockákra. 2. Tedd fel enyhén sós, hideg vízben főni - amennyi éppen ellepi. Forrástól számítva 10 percig főzd. 3. Utána szűr...
Elkészítési idő: 50 percAz édesburgonyát megtisztítom, akár a hagyományos burgonyát, majd egy szeletelővel szép vékony karikákra szeletelem. Olajsütőben kókuszolajat hevítek (160 fok), és egyesével be...
Elkészítési idő: