2 fej fokhagyma
0.5 l víz
4 ek vaj
2 evőkanál finomliszt
2.2 dl tej (forró)
0.25 tk só
1.2 kg burgonya (főzni való)
4 ek tejföl (krémes)
fehérbors ízlés szerint
4 ek vaj (olvasztott)
4 ek petrezselyem (aprított)
A fokhagymát szétszedjük gerezdekre. Két percre forró vízbe dobjuk, majd kivesszük, és gyorsan megpucoljuk.
Lassú tűzön pároljuk egy kicsit lefedett serpenyőben vajon a fokhagymákat. Ne barnuljanak meg, kb. 20 perc szükséges ehhez.
Keverjük el a lisztet a vajjal alacsony láng felett. Vigyázz, ne barnuljon meg!
Majd adjuk hozzá a tejet, és fűszerezzük ízlésünk szerint! A sűrű szószhoz adjuk hozzá a megpuhult fokhagymát, és turmixoljuk össze.
Pucoljuk meg a krumplit, negyedeljük fel, és sós vízben főzzük puhára.
Ha kész, öntsük le róla a sós vizet, és krumplitörővel pürésítsük. Sózzuk, borsozzuk.
Röviddel a tálalás előtt adjuk hozzá a fokhagymás szószt, az olvasztott vajat, és a legvégén az aprított petrezselymet is adjuk hozzá.
költség: 500 Ft
A száraz hozzávalókat összekeverjük. A vizet a kókuszolajjal a tojásokkal és a főtt répával összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a száraz anyagokat. Összepörgetjük a géppel és máris süthet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeturmixolom. Úgy az igazi, ha a paprikát előtte bedobom a sütőbe, de most éhes voltam és türelmetlen
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűgy készítsd: A karfiolt szedd rózsáira és zöldségaprítóban vagy turmixgépben törd össze. Csak rövid ideig nyomd az indító gombot, 1-2 mp alatt ugyanis apró szemcsés lesz a kar...
Elkészítési idő: 12 perc Nehézség: NehézA krumplikat meghámozzuk és alaposan megmossuk. Közepes méretű kockára vágjuk és sós vízben, közepes lángon megfőzzük. Amíg fő, a petrezselymet apróra vágjuk. Serpenyőben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű