tepsihez)
Tészta:
4 ek cukor
4 tojás
3 ek liszt
1 ek kakaópor
Krém :
2,5 dl habtejszín (Hulala)
375 g tejföl
3 ek porcukor
3 ek citromlé
Tetejére:
Bármilyen idénygyümölcs ( a képen kivivel készült)
1 csomag tortazselé (12g)
3 dl víz
3 ek cukor
A tészta hozzávalóiból 4 tojásos kakaós piskótát sütünk. A tojásokat a robotgép keverőtáljába ütjük, hozzáadjuk a cukrot és kb 10 perc alatt felverjük. Fakanál segítségével óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztet és a kakaóport. A masszát sütőpapíros tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Amíg sül a tészta elkészítjük a krémet:
A jól lehűtött habtejszínt felverjük, majd robotgéppel belekeverjük a tejfölt, a citromot és a porcukrot. Egy kemény, jól kenhető krémet fogunk kapni.
A kihűlt piskótát megkenjük a krémmel, majd a tetejére gyümölcsöt teszünk. A tortazselét felfőzzük a használati utasítás szerint, majd a süti tetejére öntjük. Betesszük a hűtőbe egy pár órára, hogy szeletelhető legyen!
A hozzávalókból piskótatésztát készítünk, közepes méretű tepsibe öntjük és 180 fokon megsütjük. A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint/vajat a cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLegelőször a meggybefőttet lecsepegtetjük. A tojások fehérjét 4 evőkanál vízzel és 12 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját 4 evőkanál vízzel és 16 dkg cukorral fehé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat összegyúrom és két lapot nyújtok belőle. Az első lapot kinyújtom és a tepsi aljára teszem. A 20 dkg mákot, a 15dkg cukorral, és a 2 db közepes reszelt almáva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojások fehérjét a cukorral felverjük kemény habnak, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat, fokozatosan az olajat és vizet, végül az átszitált kakaót és lisztet. Elő...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes