2 db nagy, főtt, áttört burgonya
5 dkg liszt, 4 dkg vaj vagy margarin, 7 dkg reszelt sajt, 1 tojás, 1 gerezd fokhagyma, őrölt bors, só , zsemlemorzsa
Elkészítése: A megpuhított vajat összegyúrom a liszttel, az áttört, főtt burgonyával, a felvert tojással, a szétzúzott fokhagymával, a reszelt sajttal és a fűszerekkel. A masszából vizes kézzel kis diónyi golyókat gyúrok, majd zsemlemorzsában megforgatva, bő, forró olajban kisütöm.
Aki szereti tehet a zsemlemorzsába egy kis szezámmagot, feldobja a látványt és az ízét is! Szinte ugyanolyan mint a krokett. Én legközelebb megbolondítom egy kis kockára vágott füstölt sonkával.
Ebből az adagból a képen látható mennyiség lesz.
-a vizet vagy alaplevet feltesszük forrni amikor már felforrt -a bulgurt leöntjük a forró folyadékkal majd -fóliával lezárjuk és hagyjuk 20 percet pihenni majd sózzuk...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA sárgarépát pucold meg, majd alaposan mosd meg. Ha vastag, hosszában vágd kettő-négy részre. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Rakd a répákat sütőpa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa liszt, só, tojássárgája, tej-ből keverünk egy hígabb nokedlitésztát. A kifliket hosszában félbevágjuk, majd felszeleteljük (karikára) Hozzáadjuk a nokedlihez. A tojás fehérjét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, enyhén sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük és egy vajjal vékonyan kikent tűzálló tálba rakjuk. 2. A tejszínt felfőzzük a zúzott...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű