2 db nagy, főtt, áttört burgonya
5 dkg liszt, 4 dkg vaj vagy margarin, 7 dkg reszelt sajt, 1 tojás, 1 gerezd fokhagyma, őrölt bors, só , zsemlemorzsa
Elkészítése: A megpuhított vajat összegyúrom a liszttel, az áttört, főtt burgonyával, a felvert tojással, a szétzúzott fokhagymával, a reszelt sajttal és a fűszerekkel. A masszából vizes kézzel kis diónyi golyókat gyúrok, majd zsemlemorzsában megforgatva, bő, forró olajban kisütöm.
Aki szereti tehet a zsemlemorzsába egy kis szezámmagot, feldobja a látványt és az ízét is! Szinte ugyanolyan mint a krokett. Én legközelebb megbolondítom egy kis kockára vágott füstölt sonkával.
Ebből az adagból a képen látható mennyiség lesz.
Elkészítés: a muffinsütőket vajazd ki alaposan, hámozd meg a krumplit, majd szeleteld nagyon vékonyra. Tedd bele egy tálba, sózd és borsozd meg, szórd rá az apróra vágott kakukkfüv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát vágjuk vékony szeletekre. A rizst mérjük ki. Egy lábasban olvasszuk meg a vajat, tegyük rá a fokhagymákat, addig pirítsuk óvatosan, amíg aranybarnák nem lesznek és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Közben a virslit karikákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, kockákra vágjuk és az olajon puhára pároljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felaprított vöröshagymát és fokhagymát forró olivaolajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért. Ezután megszórjuk a karikákra vágott újhagymával, megvárjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű