2 db nagy, főtt, áttört burgonya
5 dkg liszt, 4 dkg vaj vagy margarin, 7 dkg reszelt sajt, 1 tojás, 1 gerezd fokhagyma, őrölt bors, só , zsemlemorzsa
Elkészítése: A megpuhított vajat összegyúrom a liszttel, az áttört, főtt burgonyával, a felvert tojással, a szétzúzott fokhagymával, a reszelt sajttal és a fűszerekkel. A masszából vizes kézzel kis diónyi golyókat gyúrok, majd zsemlemorzsában megforgatva, bő, forró olajban kisütöm.
Aki szereti tehet a zsemlemorzsába egy kis szezámmagot, feldobja a látványt és az ízét is! Szinte ugyanolyan mint a krokett. Én legközelebb megbolondítom egy kis kockára vágott füstölt sonkával.
Ebből az adagból a képen látható mennyiség lesz.
Egy lábasban odatettem vizet forrni, szórtam bele sót és őrölt borsot, majd maikor felforrt beletettem a pároló betétet és abba a krumplit, lefedtem és a fűszeres gőzben pároltam p...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz édesburgonyát megmossuk (nem kel megpucolni), nagyobb darabokra vágjuk és berakjuk a (180 fok, légkeverés) sütőben, addig sütjük míg meg nem puhulnak, villával ellenőrizzük (kb....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a paprikát vágd egészen apró kockákra, majd olíva olajon dinszteld meg. Először a hagymát, majd néhány perc után a paprikát is tedd hozzá. Majd add hozzá a paradicsom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegyúrjuk. A tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű