Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Cukkini(zúzott) csírke mellé körítés


Írta:

Elk. idő: 12 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagyobb cukkíni
2-3 gerezd fokhagyma
Só, bors
Kakukkfű vagy majoranna
Szerecsendió
Jóféle szűz olívaolaj

Elkészítés:


Egy forró serpenyőbe dobjátok bele az összezúzott fokhagymát és a 1-1,5 cm-es szeletekre vágott cukkinit, majd kevés olívaolajon kezdjétek el közepes hőmérsékleten párolni-pirítani. Ízesítsétek sóval, borssal, kakukkfűvel és egy leheletnyi szerecsendióval. Hagyjátok, hogy finoman lepiruljanak a zöldségek, ekkor öntsétek fel kb. 1-1,5 dl vízzel/alaplével és pároljátok további 10 percig. Ha a folyadék elforrt, egy zöldségpasszírozóval törjétek össze a cukkinit durva darabokra. Egy kevés felesleges folyadék is kipréselődik ilyenkor, ezért rakjátok vissza kicsit a tűzhelyre, hogy ez elpárologhasson. Ekkor adjatok hozzá annyi olívaolajat, hogy az egész egy szép, fénylő krémmé váljon, amiben felismerhető cukkini darabok vannak.

Cukkini(zúzott) csírke mellé körítés

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fűszeres burgonya
Fűszeres burgonya

1. A burgonyát megtisztítjuk és megmossuk, majd bevagdossuk. 2. A fűszereket belekeverjük a vajba, és átkenjük vele a burgonyákat, majd beleforgatjuk a felszeletelt petrezselye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukini tócsni
Cukini tócsni

A hozzávalókat összekeverjük, forró olajban kisütjük, majd tejföllel tálaljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Párolt Vörös káposzta
Párolt Vörös káposzta

4 fej lila hagymát olajon megpárolok, adok hozzá sót, borsot, kömény magot, majd 4-6 evk cukrot, kicsit karamellizálom, majd felöntöm annyi vízzel hogy a káposztán túl érjen 2-3 uj...

Elkészítési idő: kb 1-2 óra :)
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Fűszeres steak burgonya
Fűszeres steak burgonya

A krumplit héjában félig megfőzzük, majd megtisztítjuk. Tetszés szerinti nagyságúra daraboljuk, és forró olajban aranysárgára sütjük. Még forrón, ahogy kiszedjük az olajból,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk