1 nagyobb cukkíni
2-3 gerezd fokhagyma
Só, bors
Kakukkfű vagy majoranna
Szerecsendió
Jóféle szűz olívaolaj
Egy forró serpenyőbe dobjátok bele az összezúzott fokhagymát és a 1-1,5 cm-es szeletekre vágott cukkinit, majd kevés olívaolajon kezdjétek el közepes hőmérsékleten párolni-pirítani. Ízesítsétek sóval, borssal, kakukkfűvel és egy leheletnyi szerecsendióval. Hagyjátok, hogy finoman lepiruljanak a zöldségek, ekkor öntsétek fel kb. 1-1,5 dl vízzel/alaplével és pároljátok további 10 percig. Ha a folyadék elforrt, egy zöldségpasszírozóval törjétek össze a cukkinit durva darabokra. Egy kevés felesleges folyadék is kipréselődik ilyenkor, ezért rakjátok vissza kicsit a tűzhelyre, hogy ez elpárologhasson. Ekkor adjatok hozzá annyi olívaolajat, hogy az egész egy szép, fénylő krémmé váljon, amiben felismerhető cukkini darabok vannak.
Az újhagymát karikára vágjuk és a zúzott fokhagymával együtt a felforrósított olívaolajon előpároljuk. Hozzáadjuk a karikára vágott cukkinit és a cikkekre vágott paradicsomot, fűs...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA petrezselymet finomravágjuk, és az apróra vágott vöröshagymával, valamint a kis kockákra darabolt paradicsommal összekeverjük. A kész kuszkuszt vagy bulgurt kevés vízben jól átk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Peel and rinse the potatoes. Then cut them into sticks. 2. Place them in a large bowl and cover with cold water. Allow them to soak, 2 to 3 hours. 3. When you're ready to mak...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy magas falú lábosban, olajon a rizst megpirítjuk, de ügyeljünk rá hogy ne kezdjen barnulni. Felöntjük a rizst az előre felforralt vízzel, megsózzuk, és 1 percig forraljuk. Rás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű