Hozzávalók 35 db-hoz:
30 dkg lisz
10 dkg darált dió
1 ráma
13 dkg porcukor
1 tojás sárgája
csipet só.
A mázhoz:
10 dkg csokibevonó vagy étcsokoládé, 0,5 dl étolaj
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk homogén masszává, majd fél órára a hűtőbe tesszük. Aztán kb 2 mm vastagra nyújtjuk és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. 7-8 perc alatt megsülnek a korongok. Kettesével pikáns lekvárral ragasztjuk őket össze és akár egy éjszakára is pihentetjük. Én mindíg akkor vonom be mázzal, amikor már megpuhult, mert így könnyebb dolgozni vele. Beleszúrok egy fogvájót és úgy mártom bele a csokiba. A csokit gőz fölött olvasztjuk meg és a végén tessszük bele az étolajat.
A tortaformát kivajazzuk és megszórjuk darált mákkal. Ebbe tesszük a piskótát 160 fokon 80-90 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük és a gyümölcshúst közepes darabokra vágjuk és annyi vízzel felöntve,...
Elkészítési idő: 25perc Nehézség: KönnyűA húst alaposan megmossuk, kis kockákra vágjuk, a gomba törzsét kiszedjük, megtisztítjuk és szeletekre vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk, a petrezselymet felaprítjuk, a sajtot ler...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű