Családireceptkönyv.hu

Mézes linzer


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



30 dkg liszt
15 dkg hideg vaj (margarin esetén 20 dkg)
10 dkg porcukor
1 tojás
1 kávéskanál (6 g) szódabikarbóna
1 evőkanál méz
fél kávéskanál só

sárgabarack lekvár

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrjuk és lisztezett munkafelületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát.
Tetszőleges formájú kiszúróval négyzeteket vagy korongokat szaggatunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatunk.
200 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük őket. Gyakrabban ellenőrizzük a sütés során, mert a méz miatt gyorsabban megbarnulnak!
Ha kihűltek, kettőt-kettőt lekvárral összeragasztunk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ennek a verziónak a szódabikarbónától könnyebb a tésztája, a méztől pedig teltebb az íze, sütés és töltés után azonnal fogyasztható, nincs szükség zárt dobozban való tárolásra.

Mézes linzer

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csokis macaron
Csokis macaron

A leírás bonyolultnak tűnik, ám ez a legegyszerűbb macaron recept, amihez még cukorhőmérő sem kell. Az anyagok előkészítése nagyon fontos: a tojásfehérjéket jól záródó (műanyag) do...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Joghurtos babapiskótás kocka /sütés nélkül /
Joghurtos babapiskótás kocka /sütés nélkül /

Először is a natúr joghurtokat beleöntjük egy kis lábasba, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és a zselatint, majd lassú tűzön addig főzzük, míg a cukor el nem olvad. Amikor k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Pillekönnyű karácsonyi habcsók
Pillekönnyű karácsonyi habcsók

A tojásfehérjéket felezd meg, és tedd két külön tálba. Az egyikbe szórj csipetnyi sót, és robotgéppel kezdd el keményre verni. Amikor látod, hogy már kezd hab állagot ölteni, ad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Csokirolád
Csokirolád

Sütőt előmelegítjük kb.180 fokra. A tojások sárgáját a cukrokkal kikeverjük,a fehérjét habbá verjük.A habból 3 kanálnyit a sárgájához forgatunk,és ezta többi habhoz keverjük óvato...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk