30 dkg liszt
15 dkg hideg vaj (margarin esetén 20 dkg)
10 dkg porcukor
1 tojás
1 kávéskanál (6 g) szódabikarbóna
1 evőkanál méz
fél kávéskanál só
sárgabarack lekvár
A hozzávalókat összegyúrjuk és lisztezett munkafelületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát.
Tetszőleges formájú kiszúróval négyzeteket vagy korongokat szaggatunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatunk.
200 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük őket. Gyakrabban ellenőrizzük a sütés során, mert a méz miatt gyorsabban megbarnulnak!
Ha kihűltek, kettőt-kettőt lekvárral összeragasztunk.
Ennek a verziónak a szódabikarbónától könnyebb a tésztája, a méztől pedig teltebb az íze, sütés és töltés után azonnal fogyasztható, nincs szükség zárt dobozban való tárolásra.
A lisztet a porcukorral, sütőporral és a vaníliás cukorral jól összekeverjük. Egy közepes tepsit jól kikenünk margarinnal, a lisztes keverék felét beleszórjuk, rárakjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy 22x25 cm formát kevés vajjal kikenünk és liszttel kiszórjuk. A barackbefőttet leszűrjük, majd a barackokat vékony szeletekre vágjuk. A kevert tésztához a puha vajat a...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűA tejbe az élesztőt felfuttatjuk,a hozzávalókkal összeállítjuk a tésztát,karikákat szaggatunk. Közepesen meleg sütőben sütjük. Forrón lobogó vízbe mártjuk,vaníliás porcukorba hem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 bögre tönkölylisztet, 1 bögre nádcukrot, 1 csomag sütőport, 1 teáskanál szódabikarbónát, 4 evőkanál kókuszreszeléket, 3 evőkanál kakaót összekeverünk. Hozzákeverünk 0,5 bögre sző...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű