1 db közepes cukkini (kb. 40 dkg)
1 db nagyobb sárgarépa (kb. 15 dkg)
2 kisebb tojás
1 evőkanál útifűmaghéj
2 gerezd fokhagyma
frissen őrölt négyszínű borskeverék
só
kakukkfű
oregánó
zsiradék a sütéshez
A cukkinit vékonyra reszeltem, besóztam, és kicsit állni hagytam, hogy kiengedje a levét. Kinyomkodtam, hozzá adtam a szintén vékonyra reszelt répát és a fokhagymát. Fűszereztem, beleraktam a tojásokat, jól elkevertem. A végén adtam hozzá az útifűmaghéjat. Ez azért kellett, hogy felszívja a felesleges nedvességet, és összetartsa a zöldségeket. Próbáltam nélküle is, de nekem úgy szétesett.
Felforrósított kacsazsírba evőkanálnyi adagokat raktam, szétlapítottam. Mindkét oldalán aranyszínűre sütöttem. Óvatosan, két lapát segítségével fordítsuk meg.
PALEO
1. A szója granulátumot minimum fél órával a főzés előtt beáztatjuk kétszeres mennyiségű vízbe oreganoval, sóval és borssal. Ezáltal megpuhul, és jobban magába szívja az ízeket. 2...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűa cukkinit, sárgarépát, paradicsomot, paprikákat ledaráljuk Egy nagy fazékba tesszük az olajat és megdinszteljük a vöröshagymát majd a fokhagymát beletesszük a ledarált zöldséget...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA megtisztított répát egy kevéske vízzel, lefedve tedd a sütőbe. Lassú tűzön kezdd el párolni. Várj, míg a répa teljesen megpuhul.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kaprot mosd meg és vágd apróra. A tojásokat tedd egy tálba, sózd meg és robotgéppel verd fel, tedd bele a cukrot és verd tovább. Add hozzá a tejet és a már kihűtött olvasztott va...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes