A piskótához
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 csipet só
120 g kristálycukor
50 ml 1,5%-os tej
50 ml étolaj
1 púpozott evőkanál kakaópor - holland
125 g búzaliszt (BL55)
8 g sütőpor
A krémhez
600 ml 1,5%-os tej
90 g búzadara
50 g vaj
100 g kristálycukor
A tetejére
1 teáskanál kakaópor - holland
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük.
A sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd ezekkel is jól elkeverjük.
Belekeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A tepsi mérete: 28x19 cm és 7 cm magas.
Előmelegített 180 C fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A sütés ideje sütőfüggő, tűpróbával ellenőrizzük! A kész piskótáról eltávolítjuk a sütőpapírt, majd megfordítva visszahelyezzük a tepsibe. Így szép egyenletes lesz a süteményünkön a krém.
A tejhez adjuk a cukrot és a búzadarát, majd sűrűre főzzük.
Amikor langyosra hűlt a krém, beletesszük a vajat, majd habosra keverjük.
A krémet rásimítjuk a kihűlt piskótára, majd 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Amikor teljesen kihűlt és megszilárdult a krém, megszórjuk kakaóporral.
Kevés vajon elkezdem melegíteni a megcukrozott, felkockázott mangót, amikor kezd szétesni, hozzáöntöm a mangólét, a kókusztejet, megszórom egy kis fahéjjal, egyet rottyantok rajta,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű) Két mangó kell négy személynek, nem baj ha nem puhák még, de éretlen, zöld ne legyen. (Ha banánnal összerakjuk a mangót, akkor egy zacskóban 2 nap alatt sokat érik, mert a banán...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű