2 dl triple sec,2 dl konyak,egy üveg fehérbor (édes), 1 üveg pezsgó vagy habzóbor.
Fentieket összeöntjük, enyhén megkeverjük és behütjük. Hűtve fogyasztjuk fóként szilveszterkor.
Hűtés.
A narancsokat hámozzuk meg, szedjük gerezdekre. Készítsük el a cukorszirupot: fél liter vízhez adjunk fél kilogramm cukrot, jól keverjük el, forraljuk pár percig. Forrás közben a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 6 db tojássárgáját 20 dkg porcukorral jól kikeverem. A tejet és a habtejszínt felforralom és visszahűtöm! Beleöntöm az összes hozzávalót és alaposan összekeverem Legalább 1...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAmennyire csak lehetséges, igyekezzünk csak a virágzatot leszedni a fellevelekkel együtt (az a kis hosszúkás, keskeny zöld levélke, amely a kis csoportokban álló virágok mellett ta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA birsalmákat mossuk meg langyos vízben, tiszta szivaccsal dörzsöljük le a bőréről a viaszos szőrzetet. A ledörzsölt almákat még egyszer alaposan mossuk le. Óvatosan, éles késsel v...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes