25 dkg szeder (fagyasztott)
5 dl joghurt (natúr)
1 ek méz
1 kk fahéj
3 db zöld kardamom
A hozzávalókat botxixerrel turmixoljuk.
Azonnal fogyasztjuk.
A szilvát 20 dkg mézzel egy nagy, jól zárható (pl. csatos) befőttes üvegbe rétegezzük. A félbevágott vaníliarudat és a darabokra tört fahéjat akkor tesszük bele, mikor a rétegzés...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűEgy másfél literes kancsó aljára 3 evőkanál barnacukrot szórunk, és ráfacsarjuk két citrom levét. Hozzáteszünk egy csokor megmosott citromfüvet és mentát, és felöntjük hideg vízzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet a cukorral felforralom, majd hagyom kb. 30 fokosra hűlni. Ekkor hozzáadom a felszeletelt citromot, és a mentaleveleket. Lefedve 2-3 napig hűvös helyen hagyom ázni. Naponta...
Elkészítési idő: 3-4 nap Nehézség: NehézAz alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba töltjük. Lime szelettel, koktél cseresznyével díszíthetjük.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű