1 dl kókusztej
1 dl víz
1 teáskanál instant kávépor
1 kávéskanál rumaroma
1 teáskanál vaníliaaroma
1 kávéskanál fahéj
1/2 kávéskanál frissen reszelt vagy őrölt szerecsendió
1 tojássárgája
1 evőkanál méz
50 ml vizet felforralunk, majd abba a pohárba öntjük, amelyikben tálaljuk, feloldjuk benne az instant kávéport.
Kis edénybe beleöntjük a másik 50 ml vizet, a kókusztejet, a rumaromát, a vaníliaaromát, a fahéjat, a tojássárgáját és a mézet, majd kézi habverővel alaposan összekeverjük. Felforraljuk folyamatos keverés mellett, majd hozzáöntjük a forró kávéhoz.
Elkeverjük, a tetejét megszórjuk szerecsendióval.
Forró, illatos, kávés tojáslikőr, mely nem csak desszertek tökéletes kísérője, hanem fantasztikus karácsonyi hangulatfokozó is. Karácsony reggelén ünnepi lélekmelegítő egy kis aprósütemény mellett. Alkohol-, cukor- és laktózmentes.
A pudingport kevés tejjel simára keverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd lassan a többi tejet. Amikor ezeket már elkevertük, hozzáadjuk óvatosan a tejszínt, a leg...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűHighball pohárba tegyünk jeget, öntsük hozzá a vodkát, a lime levet és az áfonyalevet. Keverjük jól össze, majd díszítsük lime szeletekkel.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: Ezeket össze kell turmixolni, mindkettőt héjastól és ezt kell a vízzel felönteni, majd forráspontig felmelegíteni(amíg gyöngyözik). Hagyni kell kihűlni és utána...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízből és a cukorból szirupot főzök. Elzárom alatt a lángot, és beledobom a mentát, a levendulát és a citromsavat. Lefedem, hagyom kihűlni, majd leszűröm. Ha azonnali fogyasztásr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű