1 dl kókusztej
1 dl víz
1 teáskanál instant kávépor
1 kávéskanál rumaroma
1 teáskanál vaníliaaroma
1 kávéskanál fahéj
1/2 kávéskanál frissen reszelt vagy őrölt szerecsendió
1 tojássárgája
1 evőkanál méz
50 ml vizet felforralunk, majd abba a pohárba öntjük, amelyikben tálaljuk, feloldjuk benne az instant kávéport.
Kis edénybe beleöntjük a másik 50 ml vizet, a kókusztejet, a rumaromát, a vaníliaaromát, a fahéjat, a tojássárgáját és a mézet, majd kézi habverővel alaposan összekeverjük. Felforraljuk folyamatos keverés mellett, majd hozzáöntjük a forró kávéhoz.
Elkeverjük, a tetejét megszórjuk szerecsendióval.
Forró, illatos, kávés tojáslikőr, mely nem csak desszertek tökéletes kísérője, hanem fantasztikus karácsonyi hangulatfokozó is. Karácsony reggelén ünnepi lélekmelegítő egy kis aprósütemény mellett. Alkohol-, cukor- és laktózmentes.
1. A kicsavart, átszűrt narancslevet, a tejet és a tojássárgákat a cukorral együtt turmixgépben habosra keverem. 2. Poharakba öntöm, s a habos ital tetejét meghintem őrölt fahé...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAlaposan mossuk meg a citromokat, szárítsuk meg, és a burgonyahámozóval szedjük le a héj sárga részét, vigyázva, hogy a kesernyés fehér részt ne vágjuk le. Tegyük a héjat egy üvege...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilárd hozzávalókat felkockázzuk, a barackok héját, ha akarjuk, lehúzzuk, bár nem szükséges. Beledobájuk őket a turmixgépbe a jégkockákkal együtt. Hozzáadjuk a fahéjat és a méz...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük ,csavaros kupakos üvegbe lezárjuk -Kb. 3-4 hét alatt sűrűn rázogatjuk , a mazsola megduzzad (ezt ki kell szedni a pálinkából, mert végül ízetlenre ázik) -A pálin...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: Könnyű