20 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
4 adag feketekávé
4 ek. kakaópor
2 dl vodka
2 dl tejszín
2 dl víz
0,5 tubus sűrített tej
1 tk. rumaroma
A hozzávalókat gondosan mérjük ki,majd rakjuk egy keverőtálba és egy mixer segítségével lassan dolgozzuk össze.
Aki egy kicsit ütősebbre szeretné annak javaslom,hogy a vodka mennyiségét duplázza meg és a vízet hagyja ki!
Ha sima állagú az egész,akkor öntsük egy tiszta üvegbe és helyezzük hűtőszekrénybe 24 órára.
Jégkockával szervírozzuk.
A fél kg rizst 5 literes üvegbe tesszük. ( A rizst nem kell megmosni !) Rátesszük a mazsolát, a karikára vágott citromot, a szegfűszeget, a fahéjat, a vaníliát. 3,5 liter vízben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgát keverjük ki a porcukorral és vaníliás cukorral. A felforralt és lehűtött tejet és alkoholt apránként adagoljuk hozzá.Kb 2 hétig érleljük, 2-3 naponként rázzuk össze.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a tejszínnel felforraljuk, ha kihűlt hozzáadjuk az aromát, vodkát és a vizet. Hűtőben hetekig eláll, hidegen kínáljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű