Hozzávalók 4 pohárhoz:
8 dkg feketeribizli
6 filter ribizlitea (pl. Teekanne)
2 dl ribizlilé
2 ek. citromlé
A díszítéshez: ribizlifürtök
A ribizlit szétosztjuk egy fagyasztótálca mélyedéseibe. Feltöltjük vízzel, betesszük a fagyasztóba, és jéggé fagyasztjuk. Felforralunk 6 dl vizet, leforrázzuk vele a filtereket, és 6-8 percig állni hagyjuk. Kidobjuk a filtereket, hozzáöntjük a ribizlilevet, citrommal ízesítjük, és hagyjuk kihűlni. A poharakba szétosztjuk a ribizlis jégkockát, ráöntjük a teát, és tetszés szerint pirosribizli-fürttel díszítjük a poharak szélét.
Vízgőz fölött olvasszuk fel a nugátkrémet, keverjük bele a mézeskalács fűszerkeveréket és a tejszínt, majd hagyjuk kihűlni. Ezután adjuk hozzá az alkoholt sűrű keverés közben. Ha s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fügét befőttes üvegbe vagy zárható üvegbe tesszük. Ráöntjük a narancsszörpöt és a citromlevet, beleszórjuk a fűszereket meg az édesítőt (vagy cukrot). Annyi vodkával töltjük meg...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA feldarabolt tököt sütőpapíros tepsiben kb. 30-45 perc alatt megsütjük , kihűtjük, közben a cikkekre vágott, meghámozott almát és a felkockázott sárgarépát kevés vízben megfő...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA megmosott mentát a karikára vágott citrommal és a 2 liter vízzel 1 napig áztatjuk. Másnap hozzáadjuk a cukrot, a citromsavat, és összeforraljuk a forrástól számított 15 perc ala...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű