Hozzávalók 4 pohárhoz:
8 dkg feketeribizli
6 filter ribizlitea (pl. Teekanne)
2 dl ribizlilé
2 ek. citromlé
A díszítéshez: ribizlifürtök
A ribizlit szétosztjuk egy fagyasztótálca mélyedéseibe. Feltöltjük vízzel, betesszük a fagyasztóba, és jéggé fagyasztjuk. Felforralunk 6 dl vizet, leforrázzuk vele a filtereket, és 6-8 percig állni hagyjuk. Kidobjuk a filtereket, hozzáöntjük a ribizlilevet, citrommal ízesítjük, és hagyjuk kihűlni. A poharakba szétosztjuk a ribizlis jégkockát, ráöntjük a teát, és tetszés szerint pirosribizli-fürttel díszítjük a poharak szélét.
Minden hozzávalót ( a narancslé kivételével) behelyezünk az edénybe és 20MP/10fokozat Végül a narancs lé ás 10 MP/10F
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűAz egészet nagy edénybe tesszük, megkeverjük, 3 napig állni hagyjuk. Minden reggel és este megkeverjük. A harmadik napon gézen átszűrjük egyenesen üvegbe. Ha tartósítani akarjuk, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz őszibarack héját lehúzzuk, a magját eltávolítjuk, a húsát a citromlével és a cukorral együtt turmixoljuk. Nagyobb pohárba tesszük a jeget, a citromszeleteket, rákanalazzuk a bar...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűTegyük az akácvirágokat egy nagy fazékba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy bőségesen ellepje. A virágokat nem szükséges megmosni, mert akkor sok íz anyagot veszítünk el vele. Adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű