Hozzávalók 4 pohárhoz:
8 dkg feketeribizli
6 filter ribizlitea (pl. Teekanne)
2 dl ribizlilé
2 ek. citromlé
A díszítéshez: ribizlifürtök
A ribizlit szétosztjuk egy fagyasztótálca mélyedéseibe. Feltöltjük vízzel, betesszük a fagyasztóba, és jéggé fagyasztjuk. Felforralunk 6 dl vizet, leforrázzuk vele a filtereket, és 6-8 percig állni hagyjuk. Kidobjuk a filtereket, hozzáöntjük a ribizlilevet, citrommal ízesítjük, és hagyjuk kihűlni. A poharakba szétosztjuk a ribizlis jégkockát, ráöntjük a teát, és tetszés szerint pirosribizli-fürttel díszítjük a poharak szélét.
Egy nagyobb edényben 250 g cukrot karamellizálunk, majd felengedjük a vízzel és beletesszük a jól megmosott, karikára vágott gyömbért, a citrom karikákat és a maradék cukrot. 15...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virágokat átmossuk, majd egy éjszakán át vízben áztatjuk. Másnap a cukorral 2 liter vízben lassan felfőzzük, de ügyeljünk arra, hogy ne forrjon. Egy óra gyöngyözés után hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vodka kivételével langyosra melegítjük a hozzávalókat, addig kevergetjük, amíg a csoki elolvad, forralni nem szabad mert összecsomósodik. Végül hozzá adjuk a vodkát.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- Tedd fel a vizet a tűzre, ha forr vagy legalább gyöngyözik a víz,öntsd rá a kókusz reszelékre és hagyd állni 1 órat. FONTOS. - Majd turmixold ,5 percig. (Ne legyen kevesebb. ) B...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű