2 l tej
7 db tojás
2 dkg vanília ízű pudingpor ( fél csomag )
20 dkg kristálycukor
2 cs. vaníliás cukor vagy 1 vanília rúd belseje
reszelt narancshéj
A tojások sárgáját simára kikeverjük a pudingporral.
A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. Közben a tejet felforraljuk, beletesszük a vaníliás cukrokat és, ha felforrt kifőzzük benne a kiszaggatott tojáshabokat. Ha kifőttek a tojáshabok akkor a tejet szűrjük át, hogy ne legyen majd a madártejünk tele apró kis habdarabkákkal.
Utána a leszűrt tejet lassan csurgatva és közben kézi habverővel folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a tojássárgájával kikevert pudingporhoz és csomómentesre keverjük. Még forrón hozzáadjuk a maradék 15 dkg cukrot is. Reszelt narancshéjjal ízesíthetjük.
Ha elkészült a vanília öntet akkor ráöntjük az elkészült tojáshabokra és hűtőbe helyezzük. Jól lehűtve tálaljuk.
A búzadarából, tejből és kristálycukorból állandó keverés mellett sűrű tejbegrízt főzünk. Félretesszük legalább egy, de inkább két órára, hogy hűljön. Addig az olajon, vagy olaj né...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMindent alaposan összekeverünk: először a szilárd szekciót, majd utána a többit. Majd egy palacsinta-szerű kivitelezéssel a tűzhelyen kisütjük a masszát.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat egy tálban felverjük, hozzáadjuk a tejet, az apróra vágott paprikát és sonkát, majd a lisztet, valamint a reszelt sajt felét, sózzuk, borsozzuk. A gáztűzhely tepsit ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés: A bagettet hosszában vágd ketté, távolítsd el a belsejét, de csak az alsó felének. Kend meg a kibelezett részt fokhagymával, a kiszedett bagettbe megy majd a töltelék....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű