menu

Családireceptkönyv.hu

Madártej


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 l tej
7 db tojás
2 dkg vanília ízű pudingpor ( fél csomag )
20 dkg kristálycukor
2 cs. vaníliás cukor vagy 1 vanília rúd belseje
reszelt narancshéj

Elkészítés:


A tojások sárgáját simára kikeverjük a pudingporral.
A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. Közben a tejet felforraljuk, beletesszük a vaníliás cukrokat és, ha felforrt kifőzzük benne a kiszaggatott tojáshabokat. Ha kifőttek a tojáshabok akkor a tejet szűrjük át, hogy ne legyen majd a madártejünk tele apró kis habdarabkákkal.
Utána a leszűrt tejet lassan csurgatva és közben kézi habverővel folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a tojássárgájával kikevert pudingporhoz és csomómentesre keverjük. Még forrón hozzáadjuk a maradék 15 dkg cukrot is. Reszelt narancshéjjal ízesíthetjük.
Ha elkészült a vanília öntet akkor ráöntjük az elkészült tojáshabokra és hűtőbe helyezzük. Jól lehűtve tálaljuk.

Madártej

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
GRÍZGOMBÓC *
GRÍZGOMBÓC *

A búzadarából, tejből és kristálycukorból állandó keverés mellett sűrű tejbegrízt főzünk. Félretesszük legalább egy, de inkább két órára, hogy hűljön. Addig az olajon, vagy olaj né...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: brigz
Zabos túrós sós reggeli lepény
Zabos túrós sós reggeli lepény

Mindent alaposan összekeverünk: először a szilárd szekciót, majd utána a többit. Majd egy palacsinta-szerű kivitelezéssel a tűzhelyen kisütjük a masszát.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar omlett tekercs
omlett tekercs

A tojásokat egy tálban felverjük, hozzáadjuk a tejet, az apróra vágott paprikát és sonkát, majd a lisztet, valamint a reszelt sajt felét, sózzuk, borsozzuk. A gáztűzhely tepsit ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia tonhalsalátás szendvics
Francia tonhalsalátás szendvics

Előkészítés: A bagettet hosszában vágd ketté, távolítsd el a belsejét, de csak az alsó felének. Kend meg a kibelezett részt fokhagymával, a kiszedett bagettbe megy majd a töltelék....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk