2 l tej
7 db tojás
2 dkg vanília ízű pudingpor ( fél csomag )
20 dkg kristálycukor
2 cs. vaníliás cukor vagy 1 vanília rúd belseje
reszelt narancshéj
A tojások sárgáját simára kikeverjük a pudingporral.
A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. Közben a tejet felforraljuk, beletesszük a vaníliás cukrokat és, ha felforrt kifőzzük benne a kiszaggatott tojáshabokat. Ha kifőttek a tojáshabok akkor a tejet szűrjük át, hogy ne legyen majd a madártejünk tele apró kis habdarabkákkal.
Utána a leszűrt tejet lassan csurgatva és közben kézi habverővel folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a tojássárgájával kikevert pudingporhoz és csomómentesre keverjük. Még forrón hozzáadjuk a maradék 15 dkg cukrot is. Reszelt narancshéjjal ízesíthetjük.
Ha elkészült a vanília öntet akkor ráöntjük az elkészült tojáshabokra és hűtőbe helyezzük. Jól lehűtve tálaljuk.
A margarint felolvasztjuk, és összedolgozzuk a lereszelt piskótával. Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és egyenletesen belenyomkodjuk a margarinos pi...
Elkészítési idő: 60 percA kelkáposzta leveleket sós, köményes vízben leforrázom, és a vastag eret levágom laposra. Lecsöpögtetem, és hagyom kihűlni (Ezt általában előtte este megcsinálom).A sajtot hasábok...
Elkészítési idő:Az oldalas 1 órán keresztül fog sülni, ezért ezzel kezdjük. Az oldalast megmossuk, lecsöpögtetjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A fokhagymakrémet összekeverjük az ol...
Elkészítési idő: 60 percA megtisztított, apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megdinszteljük az olajon.Hozzáadjuk a darált húst, a felkarikázott paprikát, a felszeletelt paradicsomot. Sózzuk, borsozzu...
Elkészítési idő: