kb. 0,5 kg franciasaláta zöldségkeverék, 2 db nagy pohár tejföl
1 evőkanál citromlé, só, bors, 5 db tojás, 20 g étkezési zselatin
5 evőkanál majonéz
A franciasaláta zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk.
A tejfölt kikeverjük a majonézzel, citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Bátran ízesítsük, nehogy a végeredmény sótlan legyen. A zselatint kb 1-1,5 dl forró vízhez adjuk, és kis lángon folytonos keverés közben feloldjuk benne. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzáadhatjuk a majonézes alaphoz, majd alaposan elkeverjük. A zöldség mixet is elkeverjük benne.
Folpackal kibéleljük az őzgerincformát úgy, hogy mindkét oldalán túlnyúljon. A franciasaláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban ráhelyezzük a tojásokat, majd a saláta másik felével lefedjük. Ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból.
A formát az asztalhoz ütögetjük,hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.
Másnap a tálaló-tálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát és tetszés szerint díszíthetjük piros paprikából kivágott virágszirmokkal, petrezselyem levelekkel.
A zellert hámozzuk meg, majd vágjuk leheletnyi vékony szeletekre. A szeleteket vágjuk csíkokra, azokat pedig apró kis kockákra. TIPP: Az eredeti Waldorf salátába angol szárzelle...
Elkészítési idő:Tisztítás után héjastól szeleteld vékonyra, vagy reszeld le az almákat, majd csepegtess rá citromot. Csorgasd rá a mézet, majd tedd a hűtőszekrénybe. Kevés vízzel keverve főzd össz...
Elkészítési idő:A tejfölt és joghurtot fakanállal összekeverjük egy nagy tálban, majd textilbe öntjük a masszánkat. A textil négy sarkát átellenben csomózzuk és egy éjszakát fellógatva, csepegt...
Elkészítési idő: