10 tojás, 71 dkg porcukor, 4 db puncs pudingpor, 1 ráma margarin,1/2 dl rum
Tészta::
6 tojásfehérjét 23 dkg porcukorral gőz felett felverünk. Mikor kész, hozzákeverjük a 6 tojás sárgáját és 4 csomag puncs pudingport. Lisztezett tepsibe öntjük és l80 fokos sütőben megsütjük. Ha kihűlt, félbe vágjuk.
Krém:
1 ráma margarint, 20 dkg porcukorral kikeverünk, majd bele keverünk 4 tojás sárgáját és fél dl rumot.
Máz:
4 tojás fehérjét 28 dkg porcukorral gőz felett felverünk, majd a krémmel megtöltött tészta tetejére tesszük.
Piskótasütéssel kezdünk. Az 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük és félretesszük. Az 5 tojássárgáját kihabosítjuk az édesítővel, amíg kifehéredik. Ekkor hozzákeverjük a vajat. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés 1. Két őzgerinc formát kivajazok, belisztezek. A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd két részre osztom, és kibélelem vele az őzgerinc formákat. Nem baj, ha a tészta l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. Kis gombócokat formázunk villával formázzuk. 180 fokon sütjük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverem a túrót a cukorral, a grízzel és a tojássárgákkal. A fehérjékből kemény habot verek, és a túróhoz keverem. Végül óvatosan beleforgatom a meggyet is. A sütőt 180-200 fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű