-4 db alma
-2 db őszibarack
- 5 db kisebb szilva
- fél citrom
- 2dl alma/őszibarack joghurt
-2dl tej
- vanília puding
- 3 evőkanál cukor
- fahéj
Tipp: Azt az ízesített joghurtot használjuk amelyik ízt szeretnénk hangsúlyozni. Fahéj mellett szegfűszeggel is lehet ízesíteni
Hámozzuk meg az almát és az őszibarackot valamint felezzük meg a szilvát. Közben forraljunk fel 1,5 liter vizet és tegyünk bele két csipet fahéjat majd tegyük bele a gyümölcsöket lefedve az edényt, hagyjuk puhulni 20 percig. Közben keverjünk fel 2 dl tejben a pudingot, hogy ne legyen darabos. Amint megpuhultak a gyümölcsök szűrjük le a vizet és folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a pudingot és tejet. Azután következik lassan adagolva a joghurt. Hidegen fogyasztandó ezért tart sokáig az "elkészülése"
Összekeverem, kanál segitségével golyónyi halmokat szedek ki, vizes kézzel megformázom, bő olajban sütöm.
Elkészítési idő:Először cukorszirupot készítünk: a cukrot elkeverjük a vízzel és a fűszerekkel és összeforraljuk. Kicsit állni hagyjuk, majd kihalásszuk belőle a fűszereket. Közben a szedret letu...
Elkészítési idő:A meggyet jól megmossuk, akár többször is, kimagozzuk. Edénybe tesszük, felöntjük vízzel (a víz mindig a meggy duplája legyen). Hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot. A fűszerek...
Elkészítési idő: