-4 db alma
-2 db őszibarack
- 5 db kisebb szilva
- fél citrom
- 2dl alma/őszibarack joghurt
-2dl tej
- vanília puding
- 3 evőkanál cukor
- fahéj
Tipp: Azt az ízesített joghurtot használjuk amelyik ízt szeretnénk hangsúlyozni. Fahéj mellett szegfűszeggel is lehet ízesíteni
Hámozzuk meg az almát és az őszibarackot valamint felezzük meg a szilvát. Közben forraljunk fel 1,5 liter vizet és tegyünk bele két csipet fahéjat majd tegyük bele a gyümölcsöket lefedve az edényt, hagyjuk puhulni 20 percig. Közben keverjünk fel 2 dl tejben a pudingot, hogy ne legyen darabos. Amint megpuhultak a gyümölcsök szűrjük le a vizet és folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a pudingot és tejet. Azután következik lassan adagolva a joghurt. Hidegen fogyasztandó ezért tart sokáig az "elkészülése"
A citromok héját zöldségpucolóval lehámozzuk, félreteszünk belőle 1 teáskanálnyit keskeny csíkokra felszeletelve. A citromról lehámozzuk a fehér héját, hogy csak a hús...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet átszitáljuk a sütőporral és az étkezési keményítővel. A tojások sárgáját habosra keverjük, hozzáadjuk a puha Ramát, a sót, majd a lisztes keveréket is beledol...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA barackot pár percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd rögtön áttesszük hideg vízbe, így könnyen le tudjuk húzni a héját. A gyümölcs húsát feldaraboA barackot pár percre forrásban...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű