lentebb
Horváth Dóra
2 perce
Sok megmaradt mikuláscsoki van otthon, vagy csak jól jönne egy meleg ital a hideg téli estékre?
Akkor ezt a téli, forró italt ajánlom nektek ! Az elkészítése egyszerű és mennyei!
Hozzávalók:
-6 dl tej ( vagy ahány főre készül annak arányában)
-2 db fahéjrúd (vagy vaníliarúdból kikapargatott vanília)
-maradék Mikulás csokik ( esetleg étcsoki és akkor vaníliás cukorral édesíteni vagy mézzel)
0.5 dl rum ( de lehet még extrázni más alkohollal vagy likőrökkel is)
Én először megolvasztottam a mikulás csokikat,majd utána jött a tej és a többi hozzávaló, ízlés szerint még lehet bolondítani egyéb dolgokkal.Például a pohár szélét megnedvesíteni és darált mogyoróba/dióba belemártani.
Van aki lecsepegtetett meggybefőttel ízesíti, vagy narancslikőrrel.
( a kép sajnos csak illusztráció, mert a telefonom nem csinál túl jó képet)
Sok megmaradt mikuláscsoki van otthon, vagy csak jól jönne egy meleg ital a hideg téli estékre? Akkor ezt a téli, forró italt ajánlom nektek ! Az elkészítése egyszerű és mennyei! Hozzávalók: -6 dl tej ( vagy ahány főre készül annak arányában) -2 db fahéjrúd (vagy vaníliarúdból kikapargatott vanília) -maradék Mikulás csokik ( esetleg étcsoki és akkor vaníliás cukorral édesíteni vagy mézzel) 0.5 dl rum ( de lehet még extrázni más alkohollal vagy likőrökkel is) Én először megolvasztottam a mikulás csokikat,majd utána jött a tej és a többi hozzávaló, ízlés szerint még lehet bolondítani egyéb dolgokkal.Például a pohár szélét megnedvesíteni és darált mogyoróba/dióba belemártani. Van aki lecsepegtetett meggybefőttel ízesíti, vagy narancslikőrrel. ( a kép sajnos csak illusztráció, mert a telefonom nem csinál túl jó képet)
A pudingport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat kb. 2 dl tejben elkeverjük, majd felöntjük a maradék tejjel és a vízzel. Hozzáadjuk a meggyet, és sűrűn kevergetve felforral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalók mennyiségét aszerint variáld, hány személyre készíted az ételt. Vágd szeletekre a kenyeret, majd szedd ki úgy a belsejét, hogy a kenyér héja egyben maradjon. Kevés ola...
Elkészítési idő: 5perc Nehézség: KönnyűAz elkészítése roppant egyszerű. Felforraljuk a tejszínt és félretesszük. Egy nagy edényben, folytonos keverés mellett,, felolvasszuk a cukrot. Majd ha teljesen kristálymentes óvat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk. A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű