menu

Családireceptkönyv.hu

Mákos almás sütemény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




7968927521

Készítsd el és nyűgözd le vele a családod!

Hozzávalók:

8 tojás fehérje
15 dkg mák
20 dkg cukor
4 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
5 nagyobb alma
7 evőkanál cukor
5 dkg vaj

A krémhez:

8 tojás sárgája
20 dkg cukor
7 dl tej
10 dkg kukoricakeményítő
20 dkg vaj
1 teáskanál vaníliaeszencia

A bevonathoz:

20 db háztartási keksz
20 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
5 dkg csokoládéreszelék

Elkészítése:

Az almát megtisztítjuk és kis szeletekre vágjuk, majd egy kivajazott tepsibe simítjuk. A 7 evőkanál cukrot rászórjuk és eloszlatjuk rajta a vajdarabkákat. A tojások fehérjéből a 20 dkg cukorral kemény habot verünk, belekeverjük a mákot, a lisztet és a sütőport is. Az almára halmozzuk a tésztát és 180 fokos sütőben 25 percen keresztül sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd egy tálcát teszünk alá és egy gyors mozdulattal ráfordítjuk, így az almás réteg lesz felül. Óvatosan dolgozzunk, mert az alma levet ereszt sütés közben, így nem mindig egyszerű a tálcára fordítani a tésztát. Közben elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd a keményítőt is beledolgozzuk. Egy kevés tejet öntünk hozzá, hogy simára kavarható legyen. A többi tejet egy edénybe öntjük és felmelegítjük, majd a tojásos keveréket beleöntjük és lassú tűzön, folyamatosan kavargatjuk amíg elkezd sűrűsödni. Amikor a krém sűrű, levesszük a tűzhelyről és a vaníliát is hozzákeverjük, kihűtjük. A hideg krémhez keverjük a vajat és eloszlatjuk a süteményen. A kekszeket a krém tetejére halmozzuk, szorosan egymás mellé, hogy befedje. A csokoládét felolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat és a kekszre öntjük, megszórjuk a csokoládéreszelékkel és legalább 1 órára hűtőbe tesszük, majd

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi krémsajt - „mascarpone” házilag készítve
Házi krémsajt - „mascarpone” házilag készítve

Az elkészítése inkább vesz igénybe sok időt, mint sok energiát. A házi vajkrémünknél leírt módon a tejfölt bele kell borítani egy sűrű szövésű anyagba. Ez lehet textil pelenka, kon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Melinda
Levendula-szörp
Melinda Kedvelnék
Levendula-szörp

A vizet a cukorral felforraljuk, beletesszük a levendula virágot, 15 percig főzzük, majd kicsit állni hagyni, a citrompótlóval újból felforralni és száraz dunsztba tenni

Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diéta
Epres barackleves (Zóna)
Epres barackleves (Zóna)

Kockázd fel a barackot és tedd félre. A barackkonzervek levét forrald fel a vízzel és tejföllel kikevert pudingporral sűrítsd. Ha kell turmixold simára. Add hozzá a fél citrom lev...

Elkészítési idő: 15
Nehézség: Könnyű
share
Avatar IGAZI MÁJAS és VÉRESHURKA®
IGAZI MÁJAS és VÉRESHURKA®

Az abalében jól megfőzzük a rizst és elosztjuk két részre majd alaposan elkeverjük az anyaggal. ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: Nagyon hosszú, de azért...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk