csomag leveles tészta
3 közepes db paradicsom
20 dkg mozzarella
2 ek extra szűz olívaolaj
1 ek vaj (a formák kikenéséhez)
Tálaláshot:
Só ízlés szerint
Friss bazsalikom
4-6 kicsi (8-12 cm átmérőjű) tart formát vékonyan kivajazunk.
Kibéleljük a leveles tésztával.
Belehalmozzuk a fél centis karikákra vágott paradicsomot.
Rátépkedjük a mozzarellát.
Meglocsoljuk egy kis olívaolajjal.
200-220 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Tálaláskor sózzuk és bazsalikomlevelekkel kínáljuk.
A tarhonyát kicsit megfuttatjuk az olajon, felöntjük és puhára főzzük, majd sózzuk. Ha elfő a leve, végig kavarni kell. Egy másik lábasban pörköltszaftot készítünk. A pörkölt ala...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Daráld le a lenmagot - én kávédarálót szoktam használni a magok őrléséhez. Keverd össze másfél csésze vízzel és hagyd állni 5 percig. (Ez a keverék egyébként tökéletes tojáshely...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vinetéket nyílt tűzön megsütjük, vagy egy fémlapon a kályhán, majd lehúzzuk a héját, míg meleg Hozzáadjuk az apróra vágott, vagy reszelt hagymát, sót, borsot, majonézt ízlés sze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűApróra vágni és összekeverni
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Nehéz