0,5 kg gluténmentes kenyérpor (Fe-Mini, Loprofin vagy egyéb
1 zacskó élesztő
2 csapott ek. cukor a kelesztéshez
1 dl víz
5 dl tej
3 ek. olaj
1 ek. só
5 dkg szeletelt póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek. tetszés szerinti zöldfűszer apróra vágva
Az élesztőt langyos vízzel és a cukorral felfuttatjuk. A kenyérport tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat, a sót, a tejet, a zúzott fokhagymát, a szeletelt póréhagymát, meghintjük a zöld fűszerekkel. A masszát kézi mixerrel vagy robotgéppel összekeverjük. Fél órán át meleg helyen kelesztjük, majd a kenyérsütőformában is 30 percig hagyjuk kelni. Előmelegített sütőben 25-30 percig 180 fokon kell sütni. 10 perccel a sütés vége előtt olajjal kenjük át.
A hozzávalókból rugalmas, jól nyújtható tésztát dagasztok a kenyérsütőgépben. Ha szükséges még kevés tejet adok hozzá, vagy ha túl lágy a tészta, akkor lisztet. Duplájára kelesztem...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA lisztet a dagasztó tálba szórom . Közepében kis fészket alakítok ki . Beleteszem a porcukrot , amire rámorzsolom az élesztőt , majd ráöntöm a meglangyosított tejet . Hagyom , hog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTejhez adjuk, a cukrot elkeverjük benne, hozzámorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást, csipet sót, felfuttatott...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűMosd és hámozd meg a krumplikat majd reszeld le apró lyukú reszelőn (persze robotgéppel, ha nincs tengernyi időd). Add hozzá a sót és hagyd állni pár percig. A sós, reszelt burgon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű