0,5 kg gluténmentes kenyérpor (Fe-Mini, Loprofin vagy egyéb
1 zacskó élesztő
2 csapott ek. cukor a kelesztéshez
1 dl víz
5 dl tej
3 ek. olaj
1 ek. só
5 dkg szeletelt póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek. tetszés szerinti zöldfűszer apróra vágva
Az élesztőt langyos vízzel és a cukorral felfuttatjuk. A kenyérport tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat, a sót, a tejet, a zúzott fokhagymát, a szeletelt póréhagymát, meghintjük a zöld fűszerekkel. A masszát kézi mixerrel vagy robotgéppel összekeverjük. Fél órán át meleg helyen kelesztjük, majd a kenyérsütőformában is 30 percig hagyjuk kelni. Előmelegített sütőben 25-30 percig 180 fokon kell sütni. 10 perccel a sütés vége előtt olajjal kenjük át.
A tészta hozzávalóit összekevertem, fél cm vékonyra nyútottam, majd megkentem ketchuppal, reszelt sajtot és spenótlevelet tettem rá, s így 2 cm-es csíkokra vágtam, megcsavartam. Kí...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször a száraz, majd a nedves hozzávalókat külön-külön összekeverjük, majd elegyítjük. Kis kenyérformába tesszük, kikenjük vagy sütőpapírral béleljük. Megszórjuk magokkal, szezám...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszt negyedéből az élesztőből és 5 deci vízből kovászt készítek. Elkeverem egy plasztik tálban, majd lefóliázom, letakarom konyharuhával és hagyom érlelődni a kovászt 3 órát.Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és elkeverjük. A közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a joghurtot, a vizet, az olajat és a tojást. Rámorzsoljuk az élesztőt és kézz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű