- 50 dkg finomliszt
• 1 tk. só
• 1 ek. cukor
• 1 tojás
• 1 tojás sárgája
• kb 1,5 dl langyos tej-
• 3 dkg puha vaj
• 1,5 dkg friss élesztő vagy 1 cs Instant élesztő
Lehet,én tettem 1 tk rumaromát
Töltelék bármi lehetne
Itt: 3 dl tejben 1 cs vaníliás pudingot megfőzünk a hagyományos módon.Tettem hozzá kókuszt és mazsolát
Mindent összegyúrunk.A tésztát alaposan kidolgozzuk. Langyos helyen 45 percig pihentetjük.
Lisztezett felületre borítjuk, és óvatosan gombócokat formálunk belőle,majd egyesével hosszú csíkokra nyújtunk . Az egyik végén az egyharmad részét ujjnyi széles csíkokra vágjuk,beirdaljuk. A másik oldalára halmozzuk a tölteléket és onnan kezdjük felcsavarni. Mikor feltekertük,karikába hajtjuk és a két végét összecsípjük.
A megformázott tésztát sütőpapíros tepsire fektetjük, és a sütő közelében kb. 20 percen keresztül pihentetjük. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Elkészítjük a tölteléket
A megkelt koszorúkat 20 perc alatt sütjük pirosra. Ebből az adagból kb 12 db koszorú lesz.
A koszorúkat, amint kivesszük a sütőből megkenjük olvasztott vajjal, majd meghempergetjük cukros fahéjban. Rácsra tesszük hűlni.Ebből a mennyiségből 12 db lett nekem
Duplájára keleszteni. Zománcos tepsit vajjal kikenni, beletenni a buktákat, úgy hogy teljesen töltsék ki. Fél óráig keleszteni, majd 1 egész felvert tojással lekenni. Sütni. Mikor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz tésztát összegyúrod..ehhez nem kell profi szakácsnak lenned.. Papirból kúpokat készítesz, ahogy a képen van.. és bevonod alufóliával, és tészta hengereket rátekered.. A felvert...
Elkészítési idő: kb 40-50p Nehézség: KözepesAz élesztőt a cukorral felfuttatom a langyos vízben, hozzáadom az olajat, sót, tojást, sajtot, majd fokozatosan adagolva a lisztet. Addig gyúrom - KÉZZEL, esetleg egy kicsit robo...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: KözepesA burgonyát megfőzöm , hűlni hagyom . A liszteket összekeverem . A közepébe kis fészket készítek . Beleteszem a cukrot . Rámorzsolom az élesztőt . Felöntöm a meleg tejjel . Hagyom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű