- 50 dkg finomliszt
• 1 tk. só
• 1 ek. cukor
• 1 tojás
• 1 tojás sárgája
• kb 1,5 dl langyos tej-
• 3 dkg puha vaj
• 1,5 dkg friss élesztő vagy 1 cs Instant élesztő
Lehet,én tettem 1 tk rumaromát
Töltelék bármi lehetne
Itt: 3 dl tejben 1 cs vaníliás pudingot megfőzünk a hagyományos módon.Tettem hozzá kókuszt és mazsolát
Mindent összegyúrunk.A tésztát alaposan kidolgozzuk. Langyos helyen 45 percig pihentetjük.
Lisztezett felületre borítjuk, és óvatosan gombócokat formálunk belőle,majd egyesével hosszú csíkokra nyújtunk . Az egyik végén az egyharmad részét ujjnyi széles csíkokra vágjuk,beirdaljuk. A másik oldalára halmozzuk a tölteléket és onnan kezdjük felcsavarni. Mikor feltekertük,karikába hajtjuk és a két végét összecsípjük.
A megformázott tésztát sütőpapíros tepsire fektetjük, és a sütő közelében kb. 20 percen keresztül pihentetjük. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Elkészítjük a tölteléket
A megkelt koszorúkat 20 perc alatt sütjük pirosra. Ebből az adagból kb 12 db koszorú lesz.
A koszorúkat, amint kivesszük a sütőből megkenjük olvasztott vajjal, majd meghempergetjük cukros fahéjban. Rácsra tesszük hűlni.Ebből a mennyiségből 12 db lett nekem
A liszt közepébe kis fészket készítek és beleöntök 1 dl langyos vizet, beleteszem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt. Meghintem liszttel és megvárom, amíg felfut. Ha felfutott h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt összekeverjük kevés langyos tejjel és felfuttatjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. 2. A tésztát jó hólyagosra kidolgozzuk. Kelni hagyjuk. 3. A megk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Előkészítünk egy 30x25 cm-es tepsit. 2 A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt. 3 A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük,...
Elkészítési idő: 160 perc Nehézség: Közepes