50 dkg borsó
2-3 db sárga és fehérrépa
2 evőkanál olajat (én sertészsírt használok) felforrósítok és bele teszek 1/2 evőkanál vegetát, 1/4 evőkanál sót (később szerintem kell még bele, de ízlés kérdése).
Beleteszem a borsót és a répákat és annyi vizet, hogy ellepje, kb. 20 percig fedő nélkül melegítem.
Ha kész és puha a zöldség, hideg vízzel majdnem tele öntöm a fazekat.
Krumplis pogi: fél kiló főtt, áttört krumpli, fél kiló zsír, fél kiló liszt, ízlés szerint só. Este begyúrni, másnap nyújtani kb. 1,5 cm magasra, késsel beírdalni, kiszaggatni, lek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabosra kikeverjük a cukrot az egész tojásokkal, és a sütőporral, majd tovább keverjük a tejfellel. Beleadjuk az olvasztott margarint, a lisztet, a darált mákot, a reszelt citromh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánokat egy fémlapon közepes lángon megsütjük. Hideg vízbe tesszük, így hamar lehűl, és a héja is könnyen lejön. A megtisztított padlizsánokat még egyszer hideg vízzel leöb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű