45 dkg háztartási keksz
2 csomag vanília ízű Aranka krémpor (Dr. Oetker – főzés nélküli krém)
6 dl tej
2 dl habtejszín
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
Elkészítjük az instant vaníliakrémet. A krémport és a tejet összekeverjük, mixerrel felverjük, amikor krém állagú, félretesszük. Felverjük a tejszínhabot és a krémhez kavarjuk. A kekszet három részre osztjuk. Egy tepsibe, vagy sütőformába teszünk egy réteg kekszet, szorosan egymás mellé. A krém felét rákenjük, majd egy újabb réteg keksz kerül rá. A krém másik felét rákenjük és beborítjuk a megmaradt keksszel. A csokoládét felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és a sütemény tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, hogy a keksz megpuhuljon.
Az uborkát nagyobb kockára vágjuk. A többi hozzávalóval és sóval együtt összeturmixoljuk, hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA cseresznyét mossuk meg, magozzuk ki, tegyük egy lábasba. Öntsük fel a vízzel, majd tegyük bele a fahéjat, a szegfűszeget, a cukrot, a sót és a citromkarikákat. Kapcsoljuk fel al...
Elkészítési idő: 10+15 perc Nehézség: KönnyűEgy edényben vizet forralunk, a fagyos nudliikat pedig beleöntjük a forró vízbe. Sózzuk, borsozzuk. 4-6 perc elteltével a nudlikat kimerjük a vízből. Ügyeljünk arra, hogy a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű