menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagyma krémleves


Írta:

Elk. idő: 50
Adag: 6 fő részére
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 fej fokhagyma
1 fej nagyobb vöröshagyma
kis marék petrezselyem zöld
2 evőkanál olaj, vagy zsiradék
2-3 kanál liszt
2 dl tejföl
1 l húsleves alap, akár fagyasztott, ha nincs 2 húsleveskocka és 1 l víz

őrölt bors (fehér)

Elkészítés:


A hagymákat felszeltem, a fok és a vöröshagymát is. Olajon megpirítottam üvegesre, majd hozzátettem az összevágott petrezselyem zöldet. Rádobtam a liszt felét, azzal is kicsit pirítottam. Felöntöttem az alaplével (ha nincs, a vízzel plusz kockával) és felforraltam, majd lassú tűzön pároltam fedő alatt 15 percig. A tejfölt elkevertem a maradék lisztel, melegítettem (a levesből keverek hozzá folyamatosan, így nem csomósodik meg ha hozzáöntjük a leveshez, illetve nem válik ki), és rátöltöttem keverés mellett. Az állaga akkor jó, ha híg főzelékszerű. Sóztam, borsoztam, és botturmixal krémszerűvé dolgoztam.
Reszelt sajttal megszórva tálaltam!

Trükkök, tippek, praktikák:


Mit főzzek ma?? Munka, háztartás, gyerekek, és kevés idő! Egy mai háziasszonynak szembe kell nézni ezekkel a dolgokkal, és persze az sem mindegy, hogy miből!? Laktató, és selymes íz, gyorsan elkészül, és egy ideig "csend van", mert jól lakott a család. Ha mellé tudok pogácsát, kelt tésztát szervírozni, akkor pedig pár órára nyugalomra tehetek szert, és nem nyaggatnak állandóan azzal a 2 szóval: "Éhes vagyokNem szeretnénk, hogy túl sűrű legyen a levesünk, akkor a habarékot (liszt + tejföl) csak kis adagokban keverjük a leveshez, míg a kívánt állagot el nem érjük, így elkerülhetjük, hogy túl sűrű, vagy híg lesz az ételünk!
!"

Fokhagyma krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Málnakrémleves
Málnakrémleves

1. A málnát óvatosan megmossuk, lecsöpögtetjük - néhány szemet félreteszünk levesbetétnek -, és a citromlével meg a tejszínnel leturmixoljuk. Aki nem szereti a magokat, le is szűrh...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zellerkrémleves
Zellerkrémleves

A zellert meghámozom és felkockázom. A hagymát felkarikázom és a vajon megpárolom, majd hozzáadom a zellert és együtt kicsit megdinsztelem. Felöntöm az alaplével és puhára főzöm. H...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Málnaleves
Málnaleves

Az egészet összeturmixoljuk, majd tálalásig hűtőbe rakjuk (ízlés szerint leszűrjük).

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Fahéjas szilvaleves
Fahéjas szilvaleves

A szilvákat megmossuk, egy pár darabot félreteszünk, hogy majd legyen egy kis darabos rész is, a többit meghámozzuk, az edénybe beleöntjük a vizet, majd beletesszük a szilvákat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk