2 fej fokhagyma
1 fej nagyobb vöröshagyma
kis marék petrezselyem zöld
2 evőkanál olaj, vagy zsiradék
2-3 kanál liszt
2 dl tejföl
1 l húsleves alap, akár fagyasztott, ha nincs 2 húsleveskocka és 1 l víz
só
őrölt bors (fehér)
A hagymákat felszeltem, a fok és a vöröshagymát is. Olajon megpirítottam üvegesre, majd hozzátettem az összevágott petrezselyem zöldet. Rádobtam a liszt felét, azzal is kicsit pirítottam. Felöntöttem az alaplével (ha nincs, a vízzel plusz kockával) és felforraltam, majd lassú tűzön pároltam fedő alatt 15 percig. A tejfölt elkevertem a maradék lisztel, melegítettem (a levesből keverek hozzá folyamatosan, így nem csomósodik meg ha hozzáöntjük a leveshez, illetve nem válik ki), és rátöltöttem keverés mellett. Az állaga akkor jó, ha híg főzelékszerű. Sóztam, borsoztam, és botturmixal krémszerűvé dolgoztam.
Reszelt sajttal megszórva tálaltam!
Mit főzzek ma?? Munka, háztartás, gyerekek, és kevés idő! Egy mai háziasszonynak szembe kell nézni ezekkel a dolgokkal, és persze az sem mindegy, hogy miből!? Laktató, és selymes íz, gyorsan elkészül, és egy ideig "csend van", mert jól lakott a család. Ha mellé tudok pogácsát, kelt tésztát szervírozni, akkor pedig pár órára nyugalomra tehetek szert, és nem nyaggatnak állandóan azzal a 2 szóval: "Éhes vagyokNem szeretnénk, hogy túl sűrű legyen a levesünk, akkor a habarékot (liszt + tejföl) csak kis adagokban keverjük a leveshez, míg a kívánt állagot el nem érjük, így elkerülhetjük, hogy túl sűrű, vagy híg lesz az ételünk!
!"
A körtéket alaposan megtisztítjuk, magházukat kivágjuk, héjukat levágjuk. A gyümölcshúst nagyobb darabokra szeljük. Egy fazékban annyi vízzel öntjük fel, hogy épp elle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barackokat megpucoljuk, a magot eltávolítjuk. 2 darabot apró kockára vágunk, és félretesszük a díszítéshez, tálaláshoz. A többi megmaradt barackot nagyobb darabokra vágva egy faz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű