250 ml tej
50 ml olaj
1 tojássárgája
1 csomag friss éleszto
Toltelék:
lehet fustolt hús, virsli, kotozott szalámi, szafaládé, krinolin
Tetejére:
tojásfehérje
koménymag, szezámmag, stb.
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, kenyérsutogépben vagy kézzel. Hagyjuk megkelni.
A megkelt tésztát alaposan átgyúrjuk, és hagyjuk még egyszer megkelni.
A tésztát kis darabokra osztjuk, amelyekbe egy darab fustolt húst rakunk. Kerek zsemléket készítunk és sutopapírral bélelt tepsire rakjuk.
Hagyjuk még a tepsin kelni, majd megkenjuk felvert tojásfehérjével és a tetejét 3 vágással bemetsszuk. Kulonbozo magokkal megszórjuk és 200 fokra elomelegített sutoben megsutjuk 15-20 percig.
Aki akar, rakhat a zsemlékbe egyutt a hússal, egy kis ketchupot vagy mustárt is.
Atészta hozzávalóit beletesszük a kenyér-sütőgépbe, a következő sorrendet betartva: Alulra kerül a joghurt, tej, tojás, só. Erre öntjük a lisztet, majd a cukor, élesztő következik...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes- Géppel alaposan kidolgozom a tésztát, simára, selymesre. Kb 10-15 percig dolgozik a gép. - Duplájára kelesztem, folpackkal letakarva - Amikor megkelt lazán átgyúrom néhány mozd...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt és a sót feloldom a meleg vízben, hozzáadom a joghurtot, a zöldfűszereket, az olajat és a liszteket, majd kézzel addig dagasztom a tésztát, amíg cipóvá áll össze és a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMint minden kelt tészta, ez is a kenyérsütő tartályában kezdte nálam pályafutását. Kényelmesen belemértem a hozzávalókat, aztán bekapcsoltam a dagasztás programot. amikor a gép már...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű