Családireceptkönyv.hu

Blbone


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 ml tej

50 ml olaj

1 tojássárgája

1 csomag friss éleszto



Toltelék:

lehet fustolt hús, virsli, kotozott szalámi, szafaládé, krinolin



Tetejére:

tojásfehérje

koménymag, szezámmag, stb.

Elkészítés:


A hozzávalókból tésztát gyúrunk, kenyérsutogépben vagy kézzel. Hagyjuk megkelni.

A megkelt tésztát alaposan átgyúrjuk, és hagyjuk még egyszer megkelni.

A tésztát kis darabokra osztjuk, amelyekbe egy darab fustolt húst rakunk. Kerek zsemléket készítunk és sutopapírral bélelt tepsire rakjuk.

Hagyjuk még a tepsin kelni, majd megkenjuk felvert tojásfehérjével és a tetejét 3 vágással bemetsszuk. Kulonbozo magokkal megszórjuk és 200 fokra elomelegített sutoben megsutjuk 15-20 percig.

Aki akar, rakhat a zsemlékbe egyutt a hússal, egy kis ketchupot vagy mustárt is.

Blbone

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bougatsa
Bougatsa

1. A hagyományos bougatsa recept elkészítéséhez kezdjük el a töltést (1-3. Lépések). A bougatsa töltését előkészítse egy nagy tálban a cukrot, a tojásokat és a lisztet; Habverővel,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KIFLI
KIFLI

A hozzávalókból a tésztát kidagasztom, 1 óra kelesztem. , 10 felé osztom, majd gombócokat formázok, 10 percig pihentetni kell, majd kifliket formázni. 35 percig keleszteni, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Anya
Pizza
Pizza

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dán fahéjas csiga
Dán fahéjas csiga

A sütőt előmelegítem 200 fokra. Egy 30 X 40-es tepsibe sütőpapírt teszek. A vajat megolvasztom. Egy tálban összekeverem a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a porcukrot. Hozzáa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk