250 ml tej
50 ml olaj
1 tojássárgája
1 csomag friss éleszto
Toltelék:
lehet fustolt hús, virsli, kotozott szalámi, szafaládé, krinolin
Tetejére:
tojásfehérje
koménymag, szezámmag, stb.
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, kenyérsutogépben vagy kézzel. Hagyjuk megkelni.
A megkelt tésztát alaposan átgyúrjuk, és hagyjuk még egyszer megkelni.
A tésztát kis darabokra osztjuk, amelyekbe egy darab fustolt húst rakunk. Kerek zsemléket készítunk és sutopapírral bélelt tepsire rakjuk.
Hagyjuk még a tepsin kelni, majd megkenjuk felvert tojásfehérjével és a tetejét 3 vágással bemetsszuk. Kulonbozo magokkal megszórjuk és 200 fokra elomelegített sutoben megsutjuk 15-20 percig.
Aki akar, rakhat a zsemlékbe egyutt a hússal, egy kis ketchupot vagy mustárt is.
Kenyérsütő gépben kevertem és dagasztottam össze a hozzávalókat, majd hagytam duplájára kelni. Három részre osztottam a tésztát, hosszú rudakat sodortam, majd 3 nagyob...
Elkészítési idő: 30 percMindent bepakolok a gépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként...
Elkészítési idő:Liszt ,só, sütőpor, a közepébe cukor, élesztő,tej. . Amikor felfutott, adok hozzá olajat, tojást. Dagasztani ,összeállt a tészta, hozzá hideg vaj. Tovább dagasztom. Meleg hel...
Elkészítési idő:Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejen felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval, tejjel összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, majd téglalap alakúra kinyújtjuk. Egy reszelővel...
Elkészítési idő: