Családireceptkönyv.hu

Babpiskótás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csomag babapiskóta (20 dkg) én Mannert használtam, ez a fajta vékonyabb, mint a többi
2 csomag csokis pudingpor
8 dl tej
10 dkg vaj
5 evk cukor
kb 1-1,5 dl kávé
2 dl habtejszín

Elkészítés:


A kávét lefőzzük, a pudingot a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük, majd egy picit hűtjük. Ha langyosra hűlt belekeverjük a vajat. A habtejszínt felverjük.
A kávéba egyenként belemártogatjuk a babapiskótákat és egy jénai aljára fektetjük. Jöhet rá egy adag krém és egy kis tejszínhab.
Addig folytatjuk a rétegezést, amíg elfogynak a hozzávalók. Arra figyeljünk, hagy a tetejére krém kerüljön és tejszínhab. Megszórjuk kakaóporral és hűtőbe tesszük minimum 2-3 órára, de legjobb egy éjszakára.

Babpiskótás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kókuszos krémes
Kókuszos krémes

Az átszitált lisztet a porcukorral, vajjal, tojással és a tejben áztatott szalalkálival összegyúrjuk. (Ne rakjunk hozzá több tejet, mert a végére szépen összeáll a tészta.) A kido...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Gyümölcsmártásos finomság.
Gyümölcsmártásos finomság.

Először a gyümölcsmártást készítjük el. Ehhez a cukrot egy forró serpenyőbe szórjuk, hozzáöntjük az 1 dl fehérbort és hagyjuk, hogy beinduljon a karamellizálódás. Erre dobjuk a sző...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Tepsiben sült túrós fánk
Tepsiben sült túrós fánk

1 dl tejbe belekeverem a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot, majd letakarva felfuttatom. Mély tálba szórom a lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a tojás sárgáját, a sót,...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Kecskeméti barackkrém
Kecskeméti barackkrém

Kettévágjuk a megtisztított barackokat. Ha vastag a héjuk, lehúzzuk róluk. 1-1 felet teszünk 4 db tányérra, a maradékot kockákra vágjuk. A zselatint 3 dl vízbe keverjük, és hagyju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk