A tésztához
4 db tojás
10 dkg finomliszt
10 dkg étkezési keményítő
15 dkg cukor
1 db citrom
10 dkg margarin
1 csomag sütőpor
A krémhez
2.5 dl tej
5 dkg cukor
3 dkg finomliszt
1 db lapzselatin
2 dl habtejszín
2 dkg porcukor
20 dkg mascarpone
1 citromból nyert citromlé
A tetejére
10 dkg csokoládé
5 dkg margarin
5 ml napraforgó olaj
A tojások sárgáját a cukorral, citrommal és a puha margarinnal keverőgép segítségével habosra kikeverjük. A tojások fehérjét 3 kanál cukorral kemény habbá verjük. A sárga masszához hozzáadjuk a lisztes sütőport és a keményítőt, és végül a tojások felvert habját.
24x22-es sütőpapíros tepsibe tesszük, és 170 fokon kb. 35-40 percig sütjük.
Amikor kihűlt a tészta, kettő lappá vágjuk.
A krémhez a 2 deci tejet a cukorral felforraljuk. A maradék tejjel a lisztet simára kikeverjük, és a forró tejhez adjuk, és besűrítjük, majd kihűtjük.
A lapzselatint hideg vízben beáztatjuk kb. 5 percig, és a tejes krémhez még melegen belekeverjük. A krémet kihűtjük.
A tejszínt habbá verjük 2-3 deka porcukorral.
A mascarponét a kihűlt krémmel elkeverjük. A citrom levét hozzáadjuk, és végül a tejszínt is belekeverjük.
A tésztalapot megtöltjük a krémmel, és rátesszük a másik lapot, a tetejét olvasztott csokival bevonjuk. (A csokoládét a margarinnal és az olajjal gőz felett felolvasztjuk.)
A tészta hozzávalóiból piskóta lapot készítünk. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a gesztenyemassza kb. egy negyedét összemorzsoljuk, vagy lereszeljük, és a krémbe kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kakaóport és a fahéjat keverjük össze. Ennek a keveréknek a felét szórjuk a felületre, ahol a tésztát nyújtani fogjuk. A tésztát ezután nyújtsuk ki, és a tetejét is hintsük meg a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk kétszer, 30 × 40 cm-es tepsiben. A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre verjük. A margarint...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsit sütőpapírral kibéleljük. A mákos réteghez való anyagokat összekeverjük és a tepsibe simítjuk, majd a tetejére ráöntjük a kikavart piskótatésztát. Megsütjük. Ha kész, kibor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű