A tésztához
4 db tojás
10 dkg finomliszt
10 dkg étkezési keményítő
15 dkg cukor
1 db citrom
10 dkg margarin
1 csomag sütőpor
A krémhez
2.5 dl tej
5 dkg cukor
3 dkg finomliszt
1 db lapzselatin
2 dl habtejszín
2 dkg porcukor
20 dkg mascarpone
1 citromból nyert citromlé
A tetejére
10 dkg csokoládé
5 dkg margarin
5 ml napraforgó olaj
A tojások sárgáját a cukorral, citrommal és a puha margarinnal keverőgép segítségével habosra kikeverjük. A tojások fehérjét 3 kanál cukorral kemény habbá verjük. A sárga masszához hozzáadjuk a lisztes sütőport és a keményítőt, és végül a tojások felvert habját.
24x22-es sütőpapíros tepsibe tesszük, és 170 fokon kb. 35-40 percig sütjük.
Amikor kihűlt a tészta, kettő lappá vágjuk.
A krémhez a 2 deci tejet a cukorral felforraljuk. A maradék tejjel a lisztet simára kikeverjük, és a forró tejhez adjuk, és besűrítjük, majd kihűtjük.
A lapzselatint hideg vízben beáztatjuk kb. 5 percig, és a tejes krémhez még melegen belekeverjük. A krémet kihűtjük.
A tejszínt habbá verjük 2-3 deka porcukorral.
A mascarponét a kihűlt krémmel elkeverjük. A citrom levét hozzáadjuk, és végül a tejszínt is belekeverjük.
A tésztalapot megtöltjük a krémmel, és rátesszük a másik lapot, a tetejét olvasztott csokival bevonjuk. (A csokoládét a margarinnal és az olajjal gőz felett felolvasztjuk.)
Előkészítés Munkaidő: körülbelül 30 perc. Nyugalmi idő: kb 1 óra /. Nehézség: egyszerű / kalória p. O.: nincs megadva 100 ml tej hő langyos. Morzsolódik az élesztőt és keverj...
Elkészítési idő: 1 óra2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge t...
Elkészítési idő: