menu

Családireceptkönyv.hu

Franciasaláta őzgerincben főtt tojással


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:




45 dkg franciasaláta zöldségkeverék
2 db nagy pohár tejföl
1 evőkanál citromlé
só, bors
5 db tojás
20 g étkezési zselatin
5 evőkanál majonéz

Elkészítés:


A franciasaláta zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Bátran ízesítsük, nehogy a végeredmény sótlan legyen. A zselatint kb 1-1,5 dl forró vízhez adjuk, és kis lángon folytonos keverés közben feloldjuk benne. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzáadhatjuk a majonézes alaphoz, majd alaposan elkeverjük. A zöldség mixet is elkeverjük benne. Folpackal kibéleljük az őzgerincformát úgy, hogy mindkét oldalán túlnyúljon. A franciasaláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban ráhelyezzük a tojásokat, majd a saláta másik felével lefedjük. Ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból. A formát az asztalhoz ütögetjük, hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni. Másnap a tálaló-tálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát és tetszés szerint díszíthetjük piros paprikából kivágott virágszirmokkal, petrezselyem levelekkel.

Franciasaláta őzgerincben főtt tojással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paprikás-lilahagymás uborkasaláta
Paprikás-lilahagymás uborkasaláta

Az uborkákat igény szerint meghámozzuk, majd legyaluljuk. A paprikát és a hagymát is felaprítjuk, majd az uborkához keverjük. Teszünk bele 1 kanál sót és várunk, hogy eresszen eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Savanyúkáposzta-saláta recept
Savanyúkáposzta-saláta recept

A káposztát lecsöpögtetjük, apróra vágjuk, és nagyobb salátástálba tesszük a répával együtt. A szalonnát ropogósra sütjük az olívaolajon, majd ezt is a káposztához adjuk a zsiradé...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Görög babsaláta
Görög babsaláta

A kétféle hagymát a felhevített olajon megpároljuk. Belekeverjük a paradicsomlevet, és az átmosott, lecsepegtetett babot. Sózzuk, hozzáadjuk az édesítőszert. Petrezselyemmel megszó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Tonhalsaláta
Tonhalsaláta

A tonhalat leszűrjük, villával darabokra tépkedjük. A hagymát vékony gyűrűkre, a paradicsomokat és az olajbogyókat kettévágjuk. A tojásokat meghámozzuk, durvára vágjuk. A jégsa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk