40 dkg csirkemáj
1 fej hagyma
2 ek. olaj
1 kk. mustár
1 ek. majonéz
1 csipet őrölt bors
2 tk. majoránna
1 gerezd fokhagyma
ételízesítő ízlés szerint
A májat megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és a fokhagymával együtt felkockázzuk. Az olajra téve megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a májat. Kevergetve sütjük. A májnak nem kell sok idő ahhoz, hogy krémesre puhuljon. Ha a fakanállal ketté tudjuk vágni, már jó is lesz. Tálba tesszük, és botmixerrel pürésítjük. Ízlés szerint megszórjuk sóval, hozzáadjuk a majonézt és a mustárt. Jöhet bele a bors és a majoránna is. Alaposan kikeverjük, és már lehet is kenyérre, zsemlére kenni. Jó étvágyat hozzá!
Elkészítés: Alaposan mosd meg a lime-okat forró vízben, majd reszeld le a héjukat. Facsard ki a levüket, kb. 1,5 dl lesz. A reszelt héjat a facsart lével (és a kifacsart citromo...
Elkészítési idő:A krumplit megfőzzük, majd pürésítjük, hozzáadjuk a tojást, sót és borsot, melyet ízlés szerint adagolunk. Hozzáadunk annyi lisztet, ami felveszi a nedvességet, és egy nem túl rag...
Elkészítési idő: 20 percA cukkinit megtisztítjuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd besózzuk. 15 percet állni hagyjuk, ezután kinyomkodjuk a levét. Mehet bele a sajt, petrzselyem zöld, bors, fokhagyma...
Elkészítési idő: 50 perc