40 dkg csirkemáj
1 fej hagyma
2 ek. olaj
1 kk. mustár
1 ek. majonéz
1 csipet őrölt bors
2 tk. majoránna
1 gerezd fokhagyma
ételízesítő ízlés szerint
A májat megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és a fokhagymával együtt felkockázzuk. Az olajra téve megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a májat. Kevergetve sütjük. A májnak nem kell sok idő ahhoz, hogy krémesre puhuljon. Ha a fakanállal ketté tudjuk vágni, már jó is lesz. Tálba tesszük, és botmixerrel pürésítjük. Ízlés szerint megszórjuk sóval, hozzáadjuk a majonézt és a mustárt. Jöhet bele a bors és a majoránna is. Alaposan kikeverjük, és már lehet is kenyérre, zsemlére kenni. Jó étvágyat hozzá!
A kaymak — amitől még mesésebb lesz a baklava nevű édesség. Törökországban utazva a baklavát árusító cukrászdák ajánlatának elengedhetetlen része a kaymak. Ha ezzel kérjük a baklav...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA rizst kevés sóval puhára főzzük. A felkockázott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darált csirkemellet, amit kifehérítünk. Ezek után sóval, borssal...
Elkészítési idő: kb. 1,5 óra Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben felhevítem az olajat és a már karikákra vágott, megfőzött burgonyát megsütöm benne, majd a tányér aljára teszem. A szalonnát, virslit, paprikákat szintén kicsit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű