1 kg csirkemell
2 fej vöröshagyma
1 kg fagyasztott brokkoli
6-8 gerezd fokhagyma
2,5 dl tejszín
só
őrölt bors
reszelt szerecsendió
kevés liszt
2 dl tejföl
kevés olívaolaj
A csirkemellet megtisztítottam és felkockáztam.
A vöröshagymát megtisztítottam, apróra kockáztam, majd kevés olajon megfonnyasztottam. Rászórtam a húst és fehéredésig sütöttem. Sóztam, borsoztam, hozzáadtam a zúzott fokhagymát, és kevés vizet öntöttem alá, majd fedő alatt megpároltam.
Amikor a hús megfőtt, hozzáadtam a brokkoli rózsákat, és megpároltam.
Végül öntöttem hozzá kevés tejszínt, reszelt szerecsendióval fűszereztem, és tejfölben elkevert kevés liszttel sűrítettem. Spagettivel tálaltam.
A csirkemell-szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk egy kicsit állni. Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez egy kevés sós vízben puhára pároljuk a zöldségkeveréke...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A lila hagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk. A kiterített hússzeletek egyik oldalára teszünk 2-2 szelet bacont, füstölt sajt szeletet,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz alaposan megtisztított csirkemellet tetszés szerint vagy kockára, vagy vékony csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni és meghintjük sóval, borssal. A masszához a tojást a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHárom darab csirke felsőcomb bőrét leszedjük és egy serpenyőben kiolvasztjuk. A combokat egy evőkanál őrölt koriander maggal, egy mokkás kanál őrölt fahéjjal, három evőkanál nádcuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű