8 tojás
35dkg vajhoz 25dkg kristálycukrot addig keversz mìg elolvad a cukor,majd a tojásokkal egyenként jól kikevered.Ha vanìliásra akarod teszel bele vanìliát ha csokisra akkor 2 ek.kakaóport 0,5dl forróvizben feloldva és vissza hútve hozzá adod.Utána annyi lisztet teszel hozzá hogy közepesen kemény masszát kapjál!Ez kb.35dkg liszt,de én nem szoktam mérni,mert már érzem mikor jó,és egy sütőpor kell bele!Ezt nagyon lassan sütöd majd fél óra múlva emelsz a hőfokon közepesre,és ìgy sütöd végig!Ezt a tésztát imádom mert szaftos és jólis formázható n morzsolódik!
kakaó 3 kanál
körözött: 250 g túró (tejmentesen étkezőknek: Totu), 100 g 12%-os tejföl (tejmentesen étkezőknek: kókuszkrém), só, bors, pirospaprika ízlés szerint (fasírt fűszersóval helyettes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nyári meleg ideális a kovász érleléséhez. A kenyér sütése előtt legalább 8-10 nappal kezdjük el a készítését. Ehhez szükségünk lesz egy tiszta, steril, nagyobb befőttesüvegre. Ér...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA mártás elkészítése : tegyük egy edénybe a meggyet, és öntsük fel annyi vízzel ami ellepi. Adjuk hozzá a cukrot, a vanília rudat, a fahéjat, és a szegfűszegeket. ( ha van fűszert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKülön keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat. Ezután öntsük őket össze, keverjük, majd gyúrjuk át és pihentessük 5 percig a masszát. Bambuszrostliszttel szórt felületen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű