8 tojás
35dkg vajhoz 25dkg kristálycukrot addig keversz mìg elolvad a cukor,majd a tojásokkal egyenként jól kikevered.Ha vanìliásra akarod teszel bele vanìliát ha csokisra akkor 2 ek.kakaóport 0,5dl forróvizben feloldva és vissza hútve hozzá adod.Utána annyi lisztet teszel hozzá hogy közepesen kemény masszát kapjál!Ez kb.35dkg liszt,de én nem szoktam mérni,mert már érzem mikor jó,és egy sütőpor kell bele!Ezt nagyon lassan sütöd majd fél óra múlva emelsz a hőfokon közepesre,és ìgy sütöd végig!Ezt a tésztát imádom mert szaftos és jólis formázható n morzsolódik!
kakaó 3 kanál
Zsemle elkészítés: A hozzávalókat berakjuk a kenyérsütő gépbe úgy, hogy a folyékony anyagok kerülnek alulra a cukorral és az élesztővel, erre pedig a liszt. Elindítjuk a dagasztópr...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKis tálba belerakjuk a búzadarát , ráütjük a tojást , a sót végül a zsiradékot. Villával jól összedolgozzuk, majd 15 percre a hűtőbe tesszük. Teáskanállal szaggatjuk a forró leves...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót a tejjel odatesszük főni, összeforraljuk, majd leszűrjük egy sűrű szűrőn. A masszát egy lábosba visszatesszük, hozzáadjuk a vajat, a tojást, a szódabikarbónát és a sót....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmegsütjük fémlapon, nyílt lángon vagy sütőben a padlizsánokat, a paradicsompaprikát és a kápiát megpucoljuk lehúzzuk a héjukat és a parikák csumáját eltávolítjuk fél liter olajb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű