menu

Családireceptkönyv.hu

Kuglóf/diétás


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt, 3 db tojássárgája, 6 dkg cukor, 6 dkg olvasztott vaj, 3 dkg élesztő, kb.: 2 dl + 2 dcl tej -függ a liszttől- 50 szem szaharin-édesítő- Az édesítőszert kevés langyos tejben feloldjuk .Az élesztőt 1 ek.cukor és 1 dl tejben felfuttatjuk.

Elkészítés:


A többi cukrot a tojássárgákkal habosra verjük.Az átszitált lisztet keverőtálba tesszük, közepére mélyedést készítünk és beletesszük a habos tojást, a felfuttatott élesztőt ,a feloldott szaharint.Jól kidolgozzuk!Közben langyos tejet adunk hozzá,hogy kalács jellegű tésztánk legyen a végén apránként a langyos vajat is beledolgozzuk, szép fényes tésztát kapunk. A tésztát ketté osztjuk a sárgát eltesszük meleg helyre kelni,a másik felébe 3 ek.kakaóport keverünk amit kevés tejben feloldottunk csomómentesre én a tésztába a feloldott kakaóport dagasztógéppel dolgozom bele.Ezt is pihentetjük. duplájára kelesztjük. A gyúródeszkát 1 gyűszűnyi olajjal bekenjük és a sárga tésztát eltapicskoljuk rajta /téglalap alak/Ezután a barna tésztát a sárgán tapicskoljuk el - ha szükséges a kezünket olajozzuk be kissé, hogy ne ragadjon a kezünkhöz a tészta- Föltekerjük úgy mint a bejglit és a kizsírozott formába helyezzük. Újból kelesztjük. A sütőt nem kell előre melegíteni először nagy lángon kb: 10 perc majd közepes lángon készre sütjük. Fontos a legalsó rácson kell sütni ! Most, hogy villanysütőm van szintén hideg sütőbe teszem 180 fokra állítom és úgy sütöm készre kb.:35-40 perc ,ha nagyon sülne a teteje, teszek rá szilviát.

Kuglóf/diétás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Poharas madártej (bernáth józsef)
Poharas madártej (bernáth józsef)

A tejet a tejszínnel együtt feltesszük melegedni. Közben egy jeges vizes edénybe beleállítunk egy fém keverőtálat, hogy hűljön. Ebbe fogjuk önteni az elkészült sárga krémet. A cuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aszalt körtés ricottával töltött sonka salátaágyon
Aszalt körtés ricottával töltött sonka salátaágyon

Az aszalt körtét felkockázzuk, összekeverjük a ricottával. Ez lesz a töltelék, de további ízesítést nem igényel (pl. sót). A prosciutto sonka szeleteket ezzel megtöltjük: egyik vé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: eva szucs
Tojástekercs vöröshagymacsírával
Tojástekercs vöröshagymacsírával

Először a tölteléket készítjük el. A szalonnát késes aprítógépben felaprítjuk, elkeverjük a túróval és annyi tejföllel, hogy sűrű krém legyen belőle. Borssal ízesítjük, és ha szüks...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Halszeletek sajtköntösben
Halszeletek sajtköntösben

A fagyos halszeleteket szobahőmérsékleten hagytam felengedni, majd tenyérnyi darabokra vágtam (így lett 8 szelet). Besóztam, citromlével meglocsoltam. A tejszínes k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk