60 dkg liszt, 3 db tojássárgája, 6 dkg cukor, 6 dkg olvasztott vaj, 3 dkg élesztő, kb.: 2 dl + 2 dcl tej -függ a liszttől- 50 szem szaharin-édesítő- Az édesítőszert kevés langyos tejben feloldjuk .Az élesztőt 1 ek.cukor és 1 dl tejben felfuttatjuk.
A többi cukrot a tojássárgákkal habosra verjük.Az átszitált lisztet keverőtálba tesszük, közepére mélyedést készítünk és beletesszük a habos tojást, a felfuttatott élesztőt ,a feloldott szaharint.Jól kidolgozzuk!Közben langyos tejet adunk hozzá,hogy kalács jellegű tésztánk legyen a végén apránként a langyos vajat is beledolgozzuk, szép fényes tésztát kapunk. A tésztát ketté osztjuk a sárgát eltesszük meleg helyre kelni,a másik felébe 3 ek.kakaóport keverünk amit kevés tejben feloldottunk csomómentesre én a tésztába a feloldott kakaóport dagasztógéppel dolgozom bele.Ezt is pihentetjük. duplájára kelesztjük. A gyúródeszkát 1 gyűszűnyi olajjal bekenjük és a sárga tésztát eltapicskoljuk rajta /téglalap alak/Ezután a barna tésztát a sárgán tapicskoljuk el - ha szükséges a kezünket olajozzuk be kissé, hogy ne ragadjon a kezünkhöz a tészta- Föltekerjük úgy mint a bejglit és a kizsírozott formába helyezzük. Újból kelesztjük. A sütőt nem kell előre melegíteni először nagy lángon kb: 10 perc majd közepes lángon készre sütjük. Fontos a legalsó rácson kell sütni ! Most, hogy villanysütőm van szintén hideg sütőbe teszem 180 fokra állítom és úgy sütöm készre kb.:35-40 perc ,ha nagyon sülne a teteje, teszek rá szilviát.
A narancs héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. Hozzáadjuk a többi narancslevet, a joghurtot, a vaníliát és 2-3 evőkanál nyírfaporcukrot. Botmixerrel elvegyítjük, hűtőbe tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBesózni a húst és teszem a kacsasütőbe.Fél pohár vizet beleönteni, majd sütni. Közben nézni kell. Tetejét levenni ha puha a hús akkor kicsit úgy is sütni. Kb 3 óra hossza. (Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű