• 150 gramm liszt
• 25 gramm sertészsír + egy kevés a forma kikenéséhez
• 50 gramm porcukor
• 2 darab tojás
• 2 deciliter tej
• egy marék cukrozott, aprított dió a sütemény tetejére
A hozzávalókat egy tálban jól összekeverjük, majd a sütemény tésztáját kizsírozott tepsibe öntjük – én kisebb mennyiséget készítettem, ezért egy szűkebb 10X25 centis kenyérformát használtam. Előmelegített, 200 fokos sütőben 20-25 percig, illetve barnulásig sütjük. Ha elkészült, felszeleteljük és meghintjük apróra vágott, cukrozott dióval. Mivel ez önmagában csak egy üres tészta, ezért a tepsibe öntött masszába a sütés elején potyogtathatunk friss, avagy télire eltett meggyet, vagy ízlés szerint akár más gyümölcsöt is.
A tojást a cukorral habbá verjük. Nem választjuk szét a tojások fehérjét és sárgáját, úgy, ahogy van, a tojásokhoz hozzáadjuk a cukrot és kézi robotgéppel nekiesünk. Ezután hozzák...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Könnyű8 tojást 8 ek cukorral felverünk keményre egy elektromos habverővel, majd beleforgatjuk a sütőporos lisztet. Két felé vesszük a masszát, egyik felébe belekeverjük a 2 ek. kakaót ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból piskótatésztát készítünk, közepes méretű tepsibe öntjük, és sütőben megsütjük. A pudingporból félreteszünk 2 teáskanálnyit. A krémhez a többi pudingot a tejben megf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgájákat pedig fehéredésig keverjük a cukorral. Ezután hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd ezze...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes