• 150 gramm liszt
• 25 gramm sertészsír + egy kevés a forma kikenéséhez
• 50 gramm porcukor
• 2 darab tojás
• 2 deciliter tej
• egy marék cukrozott, aprított dió a sütemény tetejére
A hozzávalókat egy tálban jól összekeverjük, majd a sütemény tésztáját kizsírozott tepsibe öntjük – én kisebb mennyiséget készítettem, ezért egy szűkebb 10X25 centis kenyérformát használtam. Előmelegített, 200 fokos sütőben 20-25 percig, illetve barnulásig sütjük. Ha elkészült, felszeleteljük és meghintjük apróra vágott, cukrozott dióval. Mivel ez önmagában csak egy üres tészta, ezért a tepsibe öntött masszába a sütés elején potyogtathatunk friss, avagy télire eltett meggyet, vagy ízlés szerint akár más gyümölcsöt is.
Krém készítése : Először a krémet készítem el, hogy jóllehűljön,megdermedjen. A pudingporokat a cukorral, tejjel felfőzzük. Közben a csokoládét is bele tördeljük. A kókuszreszel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesPiskóta készítése: Egy keverőtálba tegyük bele a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat. Ezután kezdjük el robotgéppel jó habosra keverni. (Addig keverjük, hogy legalább...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSimára keverünk 3 egész tojást egy evőkanál liszttel 10 dkg. cukorral és 2 dl. tejjel, majd felengedjük egy fél liter tejjel, amit 1 csomag vaníliával ízesítettünk és tűzre téve ál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk, majd kihűtjük. A krémhez a pudingport felfőzzük a tejjel, es kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és...
Elkészítési idő: 2 ora Nehézség: Közepes